Yeni Günaydın
Geri

İmamoğlu: 'Olmayan Suç Nedeniyle Mağdur Edildim'

İmamoğlu, Yargıtay tarafından onanması halimde kendisine siyasi yasak verilmesinin yolunu açacak olan davaya ilişkin “Olmayan bir suç üzerinden yargının mağduru durumundayım” dedi.
İmamoğlu: 'Olmayan Suç Nedeniyle Mağdur Edildim'
Haberler / Politika
11 Eylül 2024 Çarşamba 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yargıtay tarafından onanması halimde kendisine siyasi yasak verilmesinin yolunu açacak olan davaya ilişkin “Olmayan bir suç üzerinden yargının mağduru durumundayım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,, İstanbul'da okul ziyaretinin ardından hakkında siyasi yasak istenen davaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Olmayan bir dava olmayan bir suç üzerinden suçlu şekilde yargının mağduru durumundayım" diyen İmamoğlu, “Bu davanın görüşülmesi bile millet için üzülecek bir durum. Utanç verici bir durum ama ben yargıya güvenmek istiyorum inşallah en doğru kararı eninde sonunda verecektir” ifadelerini kullandı.

Böyle bir davanın olmaması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, "Umarım bu durumdan sıyrılır, memleketin gerçek gündemine bakar, gerçek sorunları konuşuruz"” dedi.

NE OLMUŞTU?

2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, kasım ayında Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne davet edilmiş ve burada bir konuşma yapmıştı. Bu etkinlik sonrası, dönemin Türkiye İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İmamoğlu'nu hedef alarak "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

İmamoğlu ise Soylu'ya, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesine atıfta bulunarak, "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın" diye karşılık vermişti. Bu sözlerin ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri hakarete uğradıklarını öne sürerek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

SİYASİ YASAK İSTENİYOR

Başsavcılık, İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep eden bir iddianame hazırlamıştı.

Davanın ilk duruşmasında, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verdi. Dava, şu anda İstinaf Mahkemesi’nde, Yargıtay’ın bir alt kademesinde incelenmeye devam ediyor.

Muhalefetin büyük tepkisine neden olan mahkeme hükmünün ardından gerekçeli karar da açıklandı. 17 sayfalık gerekçeli kararda, "Yapılan yargılamada, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm deliller toplanmış ve birlikte değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, sanığın suç tarihinde "tamda işte 31 Martta seçimi iptal edenler ahmaktır" sözleri ile kurul halinde çalışan ve kamu görevi yapan; Yüksek Seçim Kurulu Üyelerine karşı yapmış oldukları görevden dolayı, ahmak demek sureti ile hakaret ettiği, sabit görülerek, sanığın kişiliği, suçun işleniş şekli, meydana gelen zararının ağırlığı, sanığın yargılama sürecindeki davranışları, tüm dosya içeriği birlikte değerlendirilerek sanığın yukarıda belirtilen gerekçeler ile aşağıdaki şekilde cezalandırılması cihetine gidilmiştir" ifadeleri yer almıştı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın