Yeni Günaydın
Geri

İmamoğlu: '1999 Milat Olmalıydı, Olamadı'

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25'inci yılı nedeniyle açıklama yaptı.
İmamoğlu: '1999 Milat Olmalıydı, Olamadı'
Haberler / Politika
17 Ağustos 2024 Cumartesi 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25'inci yılı nedeniyle sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

İmamoğlu, "17 Ağustos 1999 Depremi bir milat olmalıydı, ne yazık ki olamadı" derken; Yavaş ise "Acımız hala yüreğimizi yakarken sonraki depremlerde verdiğimiz kayıplar, yeterince hazırlıklı olmadığımızı maalesef canlarımızla yüzümüze vurdu" ifadesini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesaplarından "17 Ağustos 1999 Marmara Depremi"ne ilişkin paylaşımda bulundu.

İmamoğlu, "17 Ağustos 1999 Depremi bir milat olmalıydı, ne yazık ki olamadı. İstanbul’da güçlü bir dönüşüm desteği başlattık. Dar gelirli ailelerin riskli yapılarının yüzde 65’e varan maliyetini İBB olarak biz karşılıyoruz. Hayatlar Yıkılmıyor, İstanbul Yenileniyor" dedi.

Yavaş ise "17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin üzerinden 25 yıl geçti. Acımız hala yüreğimizi yakarken sonraki depremlerde verdiğimiz kayıplar, yeterince hazırlıklı olmadığımızı maalesef canlarımızla yüzümüze vurdu. Kaybettiğimiz canları rahmetle anıyor, bir daha böyle acılar yaşamamak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın