Yeni Günaydın
Geri

İlkay Gündoğan Yeniden Manchester City’de!

İlkay Gündoğan, Barcelona'dan ayrılarak Manchester City'ye geri döndü. Alman yıldız, Pep Guardiola ile yeniden buluştu.
İlkay Gündoğan Yeniden Manchester City’de!
Haberler / Spor
23 Ağustos 2024 Cuma 16:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manchester City, Barcelona'nın eski kaptanı İlkay Gündoğan ile 12 aylık opsiyonlu 1 yıllık sözleşme imzaladı. Pep Guardiola'nın 2016'da kulübe getirdiği Alman orta saha oyuncusu, 2023'te serbest transferle Barcelona'ya katılmadan önce City'de yedi sezon geçirmişti.

33 yaşındaki yıldız, Etihad'daki kariyerinde 304 maçta 60 gol atarken, 14 kupa kazanma başarısı gösterdi.

Gündoğan, "Manchester City'de geçirdiğim yedi yıl hem saha içinde hem de saha dışında benim için tam anlamıyla tatmin edici bir dönemdi" diyerek, Pep Guardiola'ya duyduğu saygıyı bir kez daha vurguladı. Başarılı futbolcu, "Pep'in dünyanın en iyi menajeri olduğunu herkes biliyor. Onunla çalışmak her gün sizi daha iyi bir oyuncu yapıyor." ifadelerini kullandı.

Barcelona'da başarılı bir ilk sezon geçiren Gündoğan, mali sorunlar yaşayan Katalan ekibiyle yollarını ayırmak zorunda kaldı. Barcelona'nın Dani Olmo transferi için bütçe yaratma çabaları, Gündoğan'ın kulübün en yüksek maaşlı oyuncularından biri olması nedeniyle bu kararı hızlandırdı. Oyuncunun ayrılığı, Barcelona'nın La Liga'nın harcama limitlerine uyum sağlamasına yardımcı olacak.

Alman futbolcu, milli takım formasıyla 82 maça çıktıktan sonra EURO 2024 çeyrek finalinde İspanya'ya elenmenin ardından uluslararası kariyerine nokta koydu. 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın