Barbie'nin üreticisi Mattel, ilk skolyozlu bebeğini tanıttı.
Oyuncak şirketi, Barbie'nin küçük kız kardeşi Chelsea'nin kavisli bir omurgaya ve çıkarılabilir sırt desteğine sahip yeni bebeğini piyasaya sürdü.
"Temsilin gücüne" dikkat çeken marka, Barbie ailesinin son üyesiyle aparatı normalleştirmeyi ve çocukları kapsayıcılığı kutlamaya teşvik etmeyi amaçlıyor.
Mattel, bebeği geliştirmek için çocukların kompleks omurga bozuklukları konusunda uzman olan kurul onaylı beyin ve sinir cerrahı Dr. Luke Macyszyn'la yakından çalıştı.
Chelsea'nin yaklaşık 15 santimetre boyundaki yeni versiyonu, çıkarılabilir yeşil sırt desteği bulunan pembe bir elbise ve beyaz ayakkabılar giyiyor. Bebeğin kahverengi saçlarına dalgalı bir şekil verilmiş.
Skolyoz, omurganın anormal şekilde bükülmesi ve eğrilmesi olarak tanımlanıyor. Belirtileri arasında gözle görülür şekilde kavisli bir omurga, bir omuzun diğerinden daha yüksek veya bir omuz veya kalçanın diğerinden daha çıkıntılı olması, çıkıntılı bir göğüs kafesi ve bacak uzunluklarında farklılık yer alıyor.
Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) göre bu rahatsızlık her yaşta ortaya çıkabilse de en çok 10 ile 15 yaş arası çocuklarda yaygın. Birleşik Krallık'ta her bin çocuktan yaklaşık üç ya da 4'ünün skolyoz tedavisi görmesi gerekiyor.
Büyüdükçe omurga doğal olarak iyileşebileceğinden çocuklarda tedavi her zaman gerekli olmasa da eğriliğin daha fazla ilerlemesini önlemek için korse veya alçı kullanılabilir.
Mattel'in başkan yardımcısı ve Barbie and Dolls Küresel Başkanı Lisa McKnight, "Temsilin gücüne inanıyoruz ve çocukların kendilerini Barbie'de görebilmesi için çeşitli görünümlerde bebekler yaratmaya kararlıyız ve şimdi de sırada Barbie'nin küçük kız kardeşi Chelsea'yi kutlamak var" diyor.
Çocukların çevrelerinde gördükleri dünyayı daha fazla yansıtmaya devam etmek için çıkarılabilir sırt desteğine sahip ilk Chelsea bebeğini piyasaya sürmekten gurur duyuyoruz.
Chelsea serimiz hikaye anlatıcılığını teşvik etmek için sonsuz yollar sunarken, çocuklara da bebeklerle oynayarak empati ve sosyal işlem becerilerini geliştirme imkanı sağlıyor.
PA'den de yararlanılmıştır