Yeni Günaydın
Geri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan FETÖ Mesajı!

"Amansız bir şekilde…"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan FETÖ Mesajı!
Haberler / Gündem
11 Temmuz 2024 Perşembe 18:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "15 Temmuz Unutmadık Unutturmayacağız" programındaki konuşmasında, FETÖ'yle mücadeleyi de amansız bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bu kabine dönemimizde FETÖ'ye yönelik 6 bin 25 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlar sonucu 9 bin 738 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 1697'si tutuklandı, 2 bin 36'sı hakkında adli kontrol kararı verildi" dedi.

Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "15 Temmuz Unutmadık Unutturmayacağız" programındaki konuşmasında, milletleri millet yapan, tarihin akışını değiştiren unutulmaz günlerin ulusların hafızası olduğunu söyledi.

Söz konusu günlere 1071 Malazgirt Zaferi, 29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Anadolu'nun kapılarını sıkı sıkıya düşmanlara kapatan 30 Ağustos Zaferini örnek gösteren Yerlikaya, 15 Temmuz'un da Türk milletinin acıyla gözyaşıyla cesareti ve vatan aşkıyla yazdığı, uğruna çok büyük bedeller ödediği koskoca bir destan olduğunu dile getirdi.

Yerlikaya, üzerinden 8 yıl geçen 15 Temmuz hain darbe girişiminde halkın üzerine acımasızca ateş açıldığını, tankların insanları ezdiğini, Gazi Meclis'in işgal döneminde bile uğramadığı bir saldırıyla karşılaştığını vurgulayarak, ihanet gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halkın gücünden büyük güç tanımadım ben bugüne kadar" sözlerinden sonra yüzbinlerce cesur yüreğin meydanlara koştuğunu aktardı.

Üzerlerine adeta yağan kurşunlara rağmen milletin geri adım atmayıp vatanına sahip çıktığının altını çizen Yerlikaya, şöyle konuştu:

O gece meydanlara çıkanlar geri dönmeyi ve vazgeçmeyi hiç ama hiç düşünmediler. O karanlık gece aydınlığa çıkana dek pek çok kahramanlık öyküsü yaşandı. Milli Mücadelenin unutulmaz ismi Nene Hatun'dan Boğaz Köprüsü girişinde şehit edilen 4 çocuk annesi Ayşe Aykaç'a, Dumlupınar'da şehadete eren ve son nefesini oğlu Onbaşı Mehmet'in kucağında veren Çetmili Kara Ali Çavuş'tan 'Erzak almaya değil vatanı kurtarmaya geldik.' diyerek darbecilere karşı koyarken şehit düşen 21'indeki Batuhan Ergin'e kadar tüm kahramanlarımızda aynı feraset, aynı dirayet ve aynı maneviyat hakimdi. O gece 252 vatandaşımız şehitlik makamı ile Hakk'a yürüdü, 2 bin 740 vatandaşımız da gazilik mertebesine ulaştı. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun.

Yerlikaya, dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği bulunan bir milletin evlatları olarak şehitlik ve gazilik makamının ulaşılabilecek en yüksek şeref olduğunu ifade etti.

Bakanlık olarak FETÖ ve benzeri terör örgütleriyle mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Yerlikaya, "Bu kabine dönemimizde FETÖ'ye yönelik 6 bin 25 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlar sonucu 9 bin 738 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 1697'si tutuklandı, 2 bin 36'sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Bütün terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ'yle mücadelemizi de amansız bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın