Yeni Günaydın
Geri

İYİ Parti'li Vural'dan 'Meral Akşener' Yorumu!

İYİ Parti'li Oktay Vural, Meral Akşener'in masadan kalkma dönemiyle ilgili haklı olduğunu söyledi.
İYİ Parti'li Vural'dan 'Meral Akşener' Yorumu!
Haberler / Politika
10 Ağustos 2023 Perşembe 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MHP'nin eski grup başkanvekillerinden Oktay Vural, İYİ Parti Olağan Kurultayı'nda partiye katılarak Genel İdare Kurulu'na girmişti.

Oktay Vural, Duvar'dan Ceren Bayar'a konuştu.

Akşener'in "Kazanacak aday" çıkışında haklı olduğunu ifade eden Oktay Vural, "Kazanacak adayda haklıydı. ‘Kaybedecek aday’ diyecek değil. Kaldı ki ‘kazanacak aday’ derken aslında ‘nasıl ve kiminle kazanılabilir’ sorusunun cevabını arıyordu. Kendisi ‘ben kazanırım’ demedi. ‘Başka biri kazanır’ demedi. ‘Kazanacak aday’ dedi. Bunun tespiti için çeşitli yöntemler vardır; anketler, eğilim yoklamaları gibi. Usul belirlenmeden esas olur mu?

Dolayısıyla; dışarıdan biri olarak söylüyorum, sorunun muhatabı Meral Akşener değil. Belki de masadaki diğer liderlere sormak lazım; ‘Neden bir usul belirleyip süreci öyle yönetmediniz? Bir usul belirlenmemesine neden itiraz etmediniz?’" dedi.

‘AKŞENER MÜCADELEYE KATKI SAĞLAMAMI İSTEDİ VE BENİ DAVET ETTİ’

Aktif siyasete çok uzun bir ara verdiniz. Neden bu kadar uzun bir ara verdiniz ve bugün sizi siyasete dönmeye iten ne oldu?

24 Haziran 2018’de milletvekilliğim sona erdi. 24 Haziran 2023’teki seçimin ardından siyasete döndüm. Aktif olarak siyaset yapmamakla birlikte, görüşlerimi sosyal medyada, konferanslarda, televizyonlarda anlattım. Türkiye'nin meseleleri konusunda siyasal duruşum hep oldu. Siyasetten geçinen birisi olmadım, siyaset için geçindim.

Bu süreçte Türkiye'de bir yenilenme, bir değişim olması gerektiğini hep düşündüm. Türkiye'deki bu değişimi sağlaması gereken de siyaset dünyası. Sayın Akşener kurultayda yeni bir dönem, yeni bir yol vurgusu yaptı. Görüşmelerimizde bu sürece benim de katkı sağlayabileceğimi düşündük. Kendisi görüşlerimi, düşüncelerimi parti siyasetinde dile getirmemi, mücadeleye katkı sağlamamı istedi ve beni davet etti. Ayrıca İYİ Parti'nin siyasal duruşunun toplumla buluşmasını sağlama, daha geniş kitlelere ulaştırma sürecinde benim de olmamı istedi. Ben de memnuniyetle kabul ettim.

‘YENİ BİR SİYASET ZEMİNİ GEREKİYOR’

Siyaseti nasıl bırakmıştınız, nasıl buldunuz?

Ara verdiğim dönem sistem değişikliğinin yaşandığı bir dönem. Parlamentonun etkisiz kaldığı, denge ve denetim araçlarının zayıfladığı, milletvekillerinin kendilerini güçlü hissetmediği bir dönem. Kişiselleşmiş ve kutuplaşmış bir siyaset söz konusu. Dolayısıyla dünden çok daha farklı bir siyaset var. Kendinizi anlatmak konusunda ciddi engellerle karşılaşılan bir ortam söz konusu. İnsanların birbirini anlamaktan uzaklaştığı, düşmanlaştırıldığı, ötekileştirildiği, diyalog ve uzlaşmanın giderek ortadan kalktığı bir siyaset ortamı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın