Yeni Günaydın
Geri

IMF'den Pakistan'a Çağrı!

"Vergiyi zenginden alın, yoksulları koruyun"
IMF'den Pakistan'a Çağrı!
Haberler / Dünya
20 Şubat 2023 Pazartesi 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uluslararası Para Fonu (IMF), krizdeki ekonomisini ayakta tutmak için fon talep eden Pakistan'ı yoksulları korumaya ve zenginlere daha fazla vergi uygulamaya çağırdı.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, hafta sonu Münih Güvenlik Konferansı'nda Alman kamu yayın kuruluşu Deutsche Welle'ye (DW) açıklamalarda bulunarak ekonomik krizle mücadele eden Pakistan'a tavsiyelerde bulundu.

Georgieva, "Bizim talep ettiğimiz şey, Pakistan'ın bir ülke olarak işlevini yerine getirebilmesi ve borçlarının yeniden yapılandırılması ve tehlikeli bir duruma düşmemesi için gereken adımları atması" ifadelerini kullandı.

Ülkenin üçte birinden fazlasının zarar gördüğü ve tahmini 30 milyar dolarda fazla kayba yol açan sel felaketini anımsatan Georgieva, İslamabad'ın yoksulları korumasını talep ettiklerini belirtti.

'Çok para kazananlar ekonomiye katkıda bulunmalı'

Yetkili, "İki şeyi vurguladığımızı belirtmek isterim. Birincisi, vergi gelirleri. Çok para kazananlar, kamu ya da özel sektör, ekonomiye katkıda bulunmalı. İkincisi, sübvansiyonları sadece gerçekten ihtiyacı olan insanlara yönlendirerek paranın daha adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak. Sübvansiyonlardan zenginler faydalanmamalı. Bunlardan yararlananlar yoksullar olmalı. Pakistan'ın yoksul halkının korunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Pakistan'da geçen yıl 14 Haziran’dan bu yana muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketleri sonucu 1695 kişi ölmüştü.

Sel sebebiyle 2 milyondan fazla evin hasar gördüğü ülkede, yerlerinden olan yüz binlerce kişi çadır kamplarında yaşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın