Yeni Günaydın
Geri

İBB, Kent Lokantaları Açıyor!

Dar gelirli aileler, öğrenciler ve emekçiler için kent lokantaları açılıyor. 
İBB, Kent Lokantaları Açıyor!
Haberler / Gündem
16 Haziran 2022 Perşembe 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, başta öğrenciler ve dar gelirli çalışanlar olmak üzere İstanbullulara ucuz ve sağlıklı yemek sağlamak amacıyla kent lokantalarının ilkini Çapa’da açıyor.

Vatandaşlara ucuz ve kaliteli aşa erişimini kolaylaştırmak için kent lokantaları kısa sürede İstanbul’un birçok semtinde hizmet vermeye başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden biri olan ‘Kent Lokantaları’, dar gelirli İstanbulluların özellikle öğrenci ve emekçilerin günlük yemek masrafına destek olmak için hizmetlerine başlıyor.

ÇALIŞANLARIN TAMAMI KADIN

İlk kent Lokantası, 17 Haziran’da Çapa’da İmamoğlu tarafından açılacak. Kadın personelin istihdam edileceği Çapa Kent Lokantası'nın 10 kişilik kadrosunun tamamı kadınlardan oluşacak. Projenin, dar gelirlinin günlük yemek masrafını hafifleteceği belirtilen, aynı zamanda kadınlara da iş imkanı sunacağı da ifade edildi.

DÖRT ÇEŞİT YEMEK

İBB Lojistik Destek Merkezi’nin mutfaklarında, hazırlanacak dört çeşit yemek her gün kent lokantalarında İstanbul halkına sunulacak. Lokantalarda tabldot usulü 4 çeşit yemeğin uygun fiyatlarla öğle ve akşam yemeği olarak verileceği belirtilirken, 12.00-20.00 arası hizmete verecek Çapa Kent Lokantası’nda günde 500 kişi yemek yiyebilecek.

Lokantası’nın ikincisi Bağcılar’da açılacak. Açılışa hazır hale gelen Bağcılar Kent Lokantası, kısa bir süre sonra Bağcılar Meydanı’nda hizmet vermeye başlayacak. İlerleyen süreçte şehrin farklı noktalarında Kent Lokantalarının sayısının artıracağı belirtildi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın