Yeni Günaydın
Geri

Husiler, İsrail'e Petrol Taşıyan Suudi Arabistan Gemisini Vurdu!

Yemen'deki İran destekli Husiler, Pazartesi günü Kızıldeniz'de Panama bandıralı bir petrol tankerine ve birkaç saat sonra yakınlarda bulunan Suudi Arabistan bandıralı bir gemiye saldırdı.
Husiler, İsrail'e Petrol Taşıyan Suudi Arabistan Gemisini Vurdu!
Haberler / Dünya
4 Eylül 2024 Çarşamba 02:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yemen'deki İran destekli Husiler, Pazartesi günü Kızıldeniz'de Panama bandıralı bir petrol tankerine ve birkaç saat sonra yakınlarda bulunan Suudi Arabistan bandıralı bir gemiye saldırdı.

ABD Donanması'nın denetlediği Ortak Denizcilik Bilgi Merkezi, Panama bandıralı Blue Lagoon I adlı tankere iki balistik füze ile saldırıldığını ve üçüncü füzenin gemi yakınlarında patladığını bildirdi.

Merkez, gemi mürettebatının güvende olduğunu ve ciddi bir hasar rapor edilmediğini açıkladı. Blue Lagoon I'in hedef alınma nedeninin, şirketin diğer gemilerinin İsrail'e liman ziyareti yapmış olması olduğu ileri sürüldü. Husiler, bu saldırının sorumluluğunu üstlendi.

HUSİLERİN SALDIRIYI ÜSTLENMEMESİNİN SEBEBİ NE?

İkinci saldırı, Blue Lagoon I'in vurulduğu yerden sadece birkaç kilometre uzaklıkta gerçekleşti. İngiliz ordusunun Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları Merkezi, Suudi Arabistan bandıralı Amjad adlı tankere yapılan saldırının Husiler tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı. ABD Merkez Komutanlığı, saldırının bölgesel ve küresel ticareti istikrarsızlaştırma amaçlı terör eylemi olduğunu belirterek, ABD ordusunun Husilere ait iki füze sistemini imha ettiğini açıkladı. Husiler, Amjad'a yönelik saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmedi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Husilerin Suudi bandıralı gemiye yapılan saldırının sorumluluğunu üstlenmemesi, Suudi Arabistan'ın Husilerle bir barış anlaşmasına varma çabalarıyla ilişkilendiriliyor. Suudi Arabistan, saldırıyı kabul etmeyerek askeri karşılık verme baskısını azaltmaya çalışıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın