Yeni Günaydın
Geri

Harvard'ın Bilgisayar Bilimleri Hocası Bir Sohbet Botu!

Üniversitenin amiral gemisi CS50 dersine kayıtlı öğrenciler, eylülde yapay zeka hocayla karşılaşacak
Harvard'ın Bilgisayar Bilimleri Hocası Bir Sohbet Botu!
Haberler / Politika
24 Haziran 2023 Cumartesi 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Harvard Üniversitesi, ChatGPT'ye benzer bir yapay zeka sohbet botunu, amiral gemisi niteliğindeki kodlama dersinde eğitmen olarak kullanmayı planlıyor.

Bilgisayar Bilimleri 50: Bilgisayar Bilimlerine Giriş (CS50) programına kayıtlı öğrenciler, dersler eylülde başladığında yapay zeka aracını kullanmaya teşvik edilecek.

Ders eğitmenlerine göre, bu yapay zeka öğretmen muhtemelen OpenAI'ın GPT 3.5 veya GPT 4 modellerini temel alacak.

The Harvard Crimson'a konuşan CS50 profesörü David Malan, "Bizim umudumuz, yapay zeka sayesinde öğrencilerimize öğrenimlerini kendilerine en uygun hızda ve tarzda 7/24 destekleyebilecek yazılım tabanlı araçlar sağlayarak CS50'deki her öğrenci için nihayetinde bire bir öğretmen/öğrenci oranına yaklaşabilmek" dedi.

edX ve daha genel olarak OpenCourseWare üzerinden öğrencilerin belirli sorularına göre hazırlanmış destek sağlamak, uzun zamandır epey zor bir işti; dolayısıyla bu özellikler hem kampüsteki hem de kampüs dışındaki öğrencilere fayda sağlayacak.

Profesör Malan, yapay zeka öğretim robotunun kodlarındaki hataları bularak veya çalışmaları hakkında geri bildirim vererek öğrencilere geri bildirim sunacağını söyledi.

Bu sohbet botu, OpenAI'ın ChatGPT'sinin Kasım 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olmasıyla yapay zeka araçlarının popülaritesindeki muazzam boyuttaki hızlı artış yaşanırken geliyor.

ChatGPT piyasaya sürüldükten sonra iki ayda 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı. Bu sohbet botunun şiir ve deneme yazmaktan bilgisayar kodu üretmeye kadar bir dizi görevi yerine getirebilmesi kullanıcıları cezbetmişti.

Genel kullanıma sunulduğundan beri ChatGPT'yle rekabet etmek için piyasaya sürülen diğer yapay zeka araçları arasında, rakibine benzer kabiliyetlere sahip Google'ın Bard'ı da yer alıyor.

Yakın zamanda yapılan bir güncelleme, Bard'ın sadece kod yazmasına değil, kodu kendi başına çalıştırmasına da olanak tanıdı. Google'ın iddiasına göre bu sayede Bard, mevcut üretken yapay zeka sistemlerine göre çok daha derin düzeydeki sorunları çözebiliyor.

Doğruluk ve yapay zeka "halüsinasyonları" bu tür teknolojilerde hâlâ önemli bir sorun ve Google, güncellemeye rağmen Bard'ın "her zaman doğru olmayacağı" uyarısını yapıyor.

Profesör Malan, öğrencilerin yapay zekanın tuzaklarına karşı uyarılacağını belirtti ve kendilerine bilgi sunulduğunda "her zaman eleştirel düşünmeleri" gerektiğini söyledi.

Ancak bu araçlar yalnızca öğrenci ve öğretmenlerin geri bildirimleriyle daha iyi hale gelecektir.

Dolayısıyla onlar da sürecin büyük bir parçası olacak.

Independent Türkçe

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın