Yeni Günaydın
Geri

Hamas'tan Son 50 Yılın En Büyük Saldırısı!

Gazze'den İsrail'e yüzlerce roket atıldı, en az bir ölü var
Hamas'tan Son 50 Yılın En Büyük Saldırısı!
Haberler / Dünya
9 Ekim 2023 Pazartesi 07:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamas'tan İsrail'e 'son 50 yılın en büyük saldırısı': En az 700 İsrailli hayatını kaybetti

Yedek subayları göreve çağıran İsrail, son 50 yılın en büyük ve koordineli saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Netanyahu hükümeti 'savaş hali' ilan etti. Her iki taraftan yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Hamas'ın silahlı kanadı cumartesi sabahı İsrail'e karşı yüzlerce roket fırlatarak mayıs ayındaki çatışmaların ardından varılan ateşkesi sona erdirdi. Saldırıyla birlikte çok sayıda silahlı Hamas militanı da İsrail'e girdi. İsrail ordusu "savaş hali" ilan ederken, Hamas'ın sürpriz ve koordineli saldırılarında en az 700 İsrailli hayatını kaybetti. Filistinli yetkililere göre İsrail'in karşı saldırılarında ise en az 313 Gazzeli yaşamını yitirdi.

 İsrail ve Gazze'de yüzlerce ölü, İsrail'in güneyinde çatışmalar devam ediyor

İsrail'in Hamas ile savaşının ikinci günü Lübnan'dan gelen havan topu atışları, İsrail'in güneyindeki bir plaja denizden sızma girişiminin engellenmesi, Batı Şeria'da tutuklamalar ve İsrail'in güneyindeki bölgeleri geri almak için devam eden çatışmalar...

İsrail Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Gazze ile savaşın başlamasından bu yana 2 binden fazla yaralı İsrailli hastanelere kaldırıldı. 19 hastanın durumunun ağır olduğu, 326'sının durumunun ciddi, 359'unun orta ve 821'inin de hafif yaralı olduğu belirtiliyor.

İsrail medyasına göre çatışmalarda en az 700 İsrailli hayatını kaybetti. İsrail'in saldırılarında da 300'den fazla Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Pazar sabahı erken saatlerde İsrail ordusu, Hizbullah tarafından Dov Dağı bölgesine fırlatılan havan mermilerine karşılık olarak Lübnan'ı topçu ateşiyle vurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın