Yeni Günaydın
Geri

HÜDA PAR Sözcüsü: 'Mülakatı Bir An Önce Kaldırın'

HÜDA Par, yaptığı basın açıklaması ile Erdoğan’ın vaat vermesine rağmen halen kaldırmadığı ‘mülakat’ sistemine tepki gösterdi.
HÜDA PAR Sözcüsü: 'Mülakatı Bir An Önce Kaldırın'
Haberler / Politika
18 Eylül 2023 Pazartesi 08:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA Par, yaptığı basın açıklaması ile Erdoğan’ın vaat vermesine rağmen halen kaldırmadığı ‘mülakat’ sistemine tepki gösterdi. Parti sözcüsü Yunus Emiroğlu “Mülakatı bir an önce kaldırın” çağrısını yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesindeki propaganda sürecinde, kamuoyunda hemen herkesin rahatsızlık duyduğu ‘mülakat’ sisteminin kaldırılacağı yönünde vaat vermişti.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin işe alım süreçlerinde mülakat sisteminin devam edeceğini ifade etmiş, bu sözleri tepki toplamıştı.

Son seçimlerde Cumhur ittifakına dahil olan HÜDA Par’ın sözcüsü Yunus Emiroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı basın açıklamasında mülakatların kaldırılıp mağduriyetlerin giderilmesinin şart olduğunu açıkladı.

“BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI”

Emiroğlu, "Mağduriyetlere yol açan, liyakati zedeleyen mülakat sistemi daha fazla geciktirilmeden bir an önce kaldırılmalıdır. Kamuya personel alımlarında hakkaniyet ve liyakat esas alınarak olası mağduriyetlerin önüne geçecek insan haklarını önceleyen bir düzenleme yapılmalıdır, buna şiddetle ihtiyaç vardır. Cumhurbaşkanı seçim öncesi vaat vermişti ancak herhangi bir düzenleme hâlâ gündeme gelmedi" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın