Yeni Günaydın
Geri

HSK Müfettişine Bıçaklı Saldırı!

HSK binasındaki yemekhanede görev yapan bir kişi, HSK Müfettişi Mehmet Aslan'a bıçaklı saldırdı. Boğazından yaralanan Aslan, hastanede tedavi altına alındı.
HSK Müfettişine Bıçaklı Saldırı!
Haberler / Gündem
22 Ekim 2024 Salı 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara'daki Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) binasındaki yemekhanede görev yapan bir kişi, HSK Müfettişi Mehmet Aslan'a bıçaklı saldırdı. Boğazından yaralanan Aslan, hastanede tedavi altına alındı.

HSK'nın binasında meydana gelen olayda yemekhanede görevli bir kişi, öğle yemeği sonrasında bahçeye çıkan Müfettiş Mehmet Aslan'a (40) henüz açıklanmayan bir sebepten ötürü bıçaklı saldırdı ve Aslan'ı boğazından ağır yaraladı. Aslan hastanede tedavi altına alınırken saldırgan gözaltına alındı.

Basına yansıyan bilgilere göre Müfettiş Mehmet Aslan’ın Elazığ'ın Keban ilçesinde bir dönem Başsavcılık yaptığı, saldırganında aynı adliyede mübaşir olarak çalıştığı kaydedildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun görevi nedir?
Adil yargıyı tesis etmek üzere, hakimler ve savcılarla ilgili işlemleri, hukukun üstünlüğü, mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile hakimlik ve savcılık teminatı esaslarını gözeten HSK, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 6087 sayılı Hakimler ve Savcılar Kurulu Kanunu'na göre çalışmaktadır. HSK, 13 üyeden oluşur ve iki daire halinde çalışır. Kurulun Başkanı Adalet Bakanıdır. Adalet Bakanlığı ilgili Bakan Yardımcısı Kurulun tabii üyesidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın