Yeni Günaydın
Geri

Gazze'de BM’den Acil Hareket Çağrısı!

Gazze Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'e (BM) acilen harekete geçilmesi yönünde çağrıda bulundu.
Gazze'de BM’den Acil Hareket Çağrısı!
Haberler / Dünya
2 Mart 2024 Cumartesi 08:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 700 bin kişiyi hedef alarak ve aç bırakarak "soykırım suçu" işlediğini vurguladı.

"Gazze'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlı, susuzluk ve yetersiz beslenme nedeniyle ölümle karşı karşıya." ifadelerini kullanan Kudra, Birleşmiş Milletler'i (BM) Gazze'nin kuzeyinde "insani felaket" yaşanmaması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra dün yaptığı açıklamada da Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin durmasının, 700 bin kişinin idama mahkum edilmesi anlamına geldiğini belirtmişti.

İSRAİL-HİZBULLAH ÇATIŞMASI DA SÜRÜYOR

İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde karşılıklı saldırılar devam ediyor.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri hedefleri füzelerle vurduğunu duyurdu. İsrail ordusuna ait savaş uçakları ile tankların ise Lübnan'ın çeşitli bölgelerini hedef aldığı bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın