Yeni Günaydın
Geri

Fransa Vatandaşlarını Uyardı!

Kış aylarında günde 2 saatlik elektrik kesintisi olabilir.
Fransa Vatandaşlarını Uyardı!
Haberler / Dünya
15 Eylül 2022 Perşembe 20:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Avrupa ülkelerinin pek çoğu enerji kriziyle karşı karşıya.

Fransa’da kış aylarında yaşanacak enerji krizine dair açıklamalarda bulunan elektrik dağıtım idaresi yetkilisi, Fransız vatandaşlarının günde 2 saate kadar elektrik kesintisiyle karşılaşabileceği yönünde uyarıda bulundu.

Kış aylarında normal koşullarda enerji tedariğinde bir sorun yaşanmayacağı ancak beklenenden daha soğuk bir hava ile karşılaşılması durumunda farbrikaların bazı üretim hatlarını kapatması ya da haftanın bir günü üretimi azaltmak zorunda kalabileceği bildirildi. Bir diğer olumsuz senaryo ise farbrikalardaki kısıtlamaların yeterli olmaması.

Ülkenin ulusal elektrik sistemi idaresi RTE’nin direktörü Thomas Veyrenc, böylesi bir senaryoda hanelere sağlanan elektrikte günde 2 saate kadar kesinti yapılabileceğini belirtti.

BFM TV’ye konuşan Veyrenc, kesintilerin sabah erken ya da akşam saatlerinde yapılacağını ifade etti.

“ÜLKENİN KARANLIĞA BÜRÜNMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Orta seviyedeki bir senaryonun ‘öncelikle şu anda ortaklık yaptıkları firmalardan enerji tüketiminin gönüllü olarak azaltılmasını istemeyi’ gerektireceğini kaydeden Veyrenc, en kötü senaryonun ise ‘çok az muhtemel’ olduğunu belirterek ülkenin tamamen karanlığa bürünmesinin mümkün olmayacağını dile getirdi.

VATANDAŞLARI ELEKTRİK KESİNTİSİ KONUSUNDA UYARMAK İÇİN UYGULAMA GELİŞTİRİLDİ

Öte yandan, Fransa’da elektrik şebekesindeki gerilim seviyesi konusunda vatandaşlara uyarı gönderilmesini amaçlayan yeni bir uygulama geliştirildi. Eylül ayı sonunda kullanılmaya başlanacak olan ‘Ecowatt’ adlı uygulama vatandaşları olası elektrik kesintileri konusunda uyarmak için bir trafik ışığı sistemi kullanacak.

Uygulama aynı zamanda enerji kullanımını tasarruflu hale getirmek için kullanıcılara evlerindeki ısıtma derecesini düşürmek ya da kapatmak gibi ‘çevre dostu’ adımlar önerecek.

FRANSA’DA VE AVRUPA’DA ENERJİ KRİZİ

ABD’den sonra dünyanın en fazla nükleer santraline ev sahipliği yapan Fransa’nın Avrupa’yı etkisi altına alan enerji krizinden diğer Avrupa ülkelerine nispeten daha az etkilenmesi bekleniyordu. Ancak daha önce eşi görülmemiş sayıdaki reaktör kesintisi, Fransız nükleer enerji üretimini 30 yılın en düşük seviyesine getirerek Avrupa çapındaki enerji krizine katkıda bulundu.

RTE Direktörü Veyrenc, Fransa’daki nükleer santrallerle ilgili sorunların çözülmemesi durumunda ülkenin kışı daha da kötü geçireceğini söyledi.

“Fransa’da nükleer (ve hidroelektrik) üretiminde bir kriz var” diyen Veyrenc, küresel ısınma nedeniyle şiddeti giderek artan kuraklığın Fransa’daki ikinci en büyük elektrik kaynağı olan hidroelektrik üretimini azalttığını kaydetti.

Fransa kış ayları için yeterli ölçüde enerji üretilememesi durumunda Almanya’dan elektrik ithal etmeyi planlıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın