Yeni Günaydın
Geri

Fenomen Soruşturması: Vergi Müfettişi Gözaltında!

Sosyal medya fenomeni Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında vergi müfettişi de var.
Fenomen Soruşturması: Vergi Müfettişi Gözaltında!
Haberler / Gündem
10 Temmuz 2024 Çarşamba 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ile İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 şüphelinin gözaltına alındığı "Kuyu-8" operasyonuna ilişkin yeni bir detay ortaya çıktı. Gözaltına alınanlar arasında vergi müfettişinin de olduğu öğrenildi.

Ankara'da 2 bin lira karşılığında sahte ustalık belgeleri düzenlendiği, bu belgelerin 20 bin lira karşılığında franchise olarak tabir edilen bayilere satıldığı, Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında gerçeğe aykırı sözde ticari faaliyetlere konu sahte fatura kesildiği, şirketler arasında hesap hareketlerinin toplam hacminin 1,5 milyar TL olduğu, bu olağan akışa aykırı hareketliliğin suçtan elde edilen gelirin aklanmasına yönelik olduğu ileri sürüldü.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik çalışma kapsamında 25 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında 54 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medya fenomeni olarak bilinen güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de gözaltına alındığı soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı.

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'a göre soruşturmadaki görevli vergi müfettişinin de özellikle Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşmeler yaptığı tespit edildi.

Uludağ'ın ifadeleri şu şekilde:

''Görevli vergi müfettişi gözaltına alındı''

''Bu anlamda da bu olayı soruşturmak görevli vergi müfettişi de dün akşam saatleri itibari ile gözaltına alındı. Mali Şube Müdürlüğü ekipleri vergi müfettişini incelemeye aldı. Bu kişinin tatil bölgesinde olduğu tespit edildi ve otel odasına döndüğü an itibari ile bu konuyu soruşturmakla görevli vergi müfettişi yakalandı. Ve soruşturmada yeni bir halkaya da geçilmiş oldu.

Peki gizli görüşmeler yapması neyi ifade eder? Bu Güngen çiftinin 1,5 milyar liralık para trafiğinin olduğu şirketler var ya, o şirketlerin eşi İnanç Güngen’in üzerine olduğu tespit edilmiş. Dolayısıyla vergi müfettişinin Neslihan Güngen’le oturup konuşacak bir şey yok. Konuşacaksa İnanç Güngen ile konuşmalı."


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın