Yeni Günaydın
Geri

Fatma Betül Sayan’ın Kardeşi Büyükelçi Olarak Atandı!

Aile üyelerinin bürokraside atamalarıyla gündeme gelen eski AK Partili Bakan Fatma Betül Sayan’ın kız kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Bahreyn Krallığı Büyükelçiliği'ne atandı.
Fatma Betül Sayan’ın Kardeşi Büyükelçi Olarak Atandı!
Haberler / Politika
25 Ekim 2024 Cuma 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

AK Partili eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak Dışişleri Bakanlığı’ndaki Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ndeki görevinden Bahreyn Krallığı Büyükelçiliği'ne atandı. Koytak, daha önce de Kuveyt Büyükelçisi olarak atanmıştı.

2015 yılındaki seçimlerde milletvekili seçilen Fatma Betül Sayan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yaptı. Betül Sayan Kaya halen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi.

Sayan'ın aile üyeleri bürokrasideki atamalarla sık sık gündeme gelmişti. Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan bir dönem Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı olarak görev yaptı. Ömer Fatih Sayan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Sayan daha sonra Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı.

AYŞE HİLAL SAYAN KOYTAK KİMDİR?

Ayşe Hilal Sayan Koytak, AK Partili eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kız kardeşi. 2005'te AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı’nda danışmanlık yapmaya başlayan Koytak, 2008’den 2014’e kadar Erdoğan’ın dış politika danışmanlığını yürüttü. 2014’te başbakanlık müşavirliğine getirildi, 2016’da da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı oldu. 2017'de Kuveyt’e büyükelçi olarak atanan Koytak, Haziran 2022’de Cumhurbaşkanı kararıyla merkeze alınmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın