Yeni Günaydın
Geri

Fatih Altaylı'dan Roblox Yasağına Sert Tepki!

"Anladınız mı yavşa...lar"
Fatih Altaylı'dan Roblox Yasağına Sert Tepki!
Haberler / Medya
8 Ağustos 2024 Perşembe 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazeteci Fatih Altaylı, Roblox'a getirilen erişim engeli için flaş bir paylaşım geldi. Yasağın iktidar içinde karışıklığa yol açtığına işaret eden Altaylı, paralı trollere seslendi.

Instagram'dan sonra bu kez de 15 milyonu aşkın kayıtlı üyesi bulunan oyun platformu Roblox engellendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sitesinde yer alan bilgiye göre Amerikan video oyunu geliştiricisi Roblox Corporation'ın aynı adlı oyunu, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

YILMAZ TUNÇ'TAN 'ROBLOX' AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç X hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada erişim engeli hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir."

"KARARI SAVUNMAK İÇİN ERKEN DAVRANMAYIN"

Gazeteci Fatih Altaylı ise Roblox yasağı hakkında çarpıcı bir paylaşımda bulunarak şöyle dedi:

"Üç otuzluk trolleri uyarayım ulaştırma bakanlığı Roblox oyununa getirilen yasağı savunmuyor. Tam aksine bizi zor duruma düşürmek için alınmış bir karar gibi duruyor diyor ve kararı alan mahkemenin fetöcü olma ihtimali üzerinde duruyorlar. Kararı savunmak için erken davranmayın. Anladınız mı yavşaklar."


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın