Yeni Günaydın
Geri

Erdoğan’dan Hastane Bombalayan İsrail’e Tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi partilerin genel başkanları sosyal medyadan yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı, İsrail'e tepki gösterdi.
Erdoğan’dan Hastane Bombalayan İsrail’e Tepki!
Haberler / Politika
17 Ekim 2023 Salı 22:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

“TÜM İNSANLIĞI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda İsrail’e tepki gösterdi.

Erdoğan, mesajında şunları belirtti:

* “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.

* Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.”

“BUNUN ADI DEVLET TERÖRÜDÜR”

Saldırı sonrası siyasi partilerin genel başkanlarından da tepki geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Hastane bombalamak da mı terörle mücadele? Gazze'de hastane bombalayarak 500 masum canı katleden eli kanlı İsrail'i lanetliyorum. Bunun adı savaş suçudur, bunun adı katliamdır, bunun adı devlet terörüdür. Son nefesime kadar Filistinli kardeşlerimin yanındayım.”

“TEK SES OLUP BU KIYIMA DUR DEMELİ”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısı açık bir savaş suçudur. Gazze’de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamın sorumlusu konumundadır. Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir.”


“TÜRKİYE DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Söz bitmiştir artık! İsrail kana doymuyor, vahşete devam ediyor; dünya kamuoyu ise sadece seyrederek bu suça ortak oluyor! Sözde(!) “demokrasi ve insan hakları” diyen Batı ülkeleri ne zaman uyanacak acaba? İsrail, Gazze'de bir kez daha hastane bombaladı; yüzlerce kardeşimiz şehit oldu. İslam dünyası da sadece kınayarak bu vebale ortak oluyor! Zalimin zulmüne engel olmak için Müslüman ülkeler ve Türkiye derhal harekete geçmelidir. Mazlumların uğradığı bu soykırıma son vermek için dünyayı ayağa kaldırmak hepimizin görevidir!”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın