Yeni Günaydın
Geri

Erdoğan ile Biden Görüşmesi Bitti!

Basına kapalı gerçekleşen Erdoğan-Biden görüşmesi yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.
Erdoğan ile Biden Görüşmesi Bitti!
Haberler / Gündem
29 Haziran 2022 Çarşamba 21:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İspanya'nın başkenti Madrid'teki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı dahilinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Liderler, görüşme öncesi basın mensuplarına kısa açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun bir aradan sonra Biden ile bir araya gelmekten memnun olduğunu belirterek, söz konusu NATO Zirvesi'nin gündemi itibariyle yoğun olduğunu aktardı.

Zirvede NATO'nun güçlenmesine yönelik atılacak adımların Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki sürece de katkı sağlayacağını belirten Erdoğan, Ukrayna-Rusya Savaşı'nda Türkiye'nin denge politikası yürütme gayreti içerisinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Ukrayna-Rusya Savaşı'ndaki süreci çözmenin gayreti içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz o ki denge politikası ile netice alıp tahıl konusunda da bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım” dedi.
Biden ise, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine verdiği destek ve Türkiye'nin tahıl konusundaki çabalarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, Erdoğan ile bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade etti.

BEYAZ SARAY’DAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Erdoğan ile Biden görüşmesi sonrası Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Biden, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç ile müttefiklerin NATO’ya katılmaya davet etmesinin yolunu açan üçlü bir anlaşmaya varmasını memnuniyetle karşıladı.

* Liderler, Rus saldırganlığına karşı Ukrayna’ya verdikleri desteğin devam etmesinin yanı sıra, Ukrayna tahıl ihracatının önündeki Rus engellerinin kaldırılmasının önemini tartıştılar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın