Yeni Günaydın
Geri

Erdoğan, O Eleştiriyi Yapan AK Partili İsme Sinirlendi!

“Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?”
Erdoğan, O Eleştiriyi Yapan AK Partili İsme Sinirlendi!
Haberler / Politika
6 Mayıs 2024 Pazartesi 08:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MKYK toplantısında AK Partili bir üyenin “Gençlerde AK Partili biri olmadan işe giremem algısı var” söylemine Erdoğan’ın, “Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?” çıkışını yaptığı iddia edildi.

Geçen haftalarda düzenlenen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bir MKYK üyesinin “kamuda mülakat sisteminin hâlâ kaldırılmadığını ve bu nedenle de gençlerde ‘AK Partili biri olmadan işe giremem’ algısının oluştuğu” şeklindeki sözlerine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızdığı ve “Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi? Mülakat bugün de yarın da kalmalı. Mülakatın kaldırılmasına dün nasıl karşı çıktıysam yarın da karşı çıkacağım” sözleriyle tepki gösterdiği ileri sürüldü.

"TANIDIK YOKSA İŞ YOK"

Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs genel seçimler öncesinde, 11 Nisan 2023’te, Ankara Spor Salonu’ndaki AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda, kamuda işe alımlarla ilgili mülakatın kaldırılacağını açıklayarak işe alımların, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatsız bir şekilde, gençlerin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de yakın tarihte “öğretmenlerin seçiminde mülakatın önemli olduğunu ve en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesine yardımcı olduğunu” savundu. Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, kamuda mülakatların kaldırılmasına yönelik AK Parti’nin vaadi, Erdoğan’ın başkanlığında yapılan son MKYK toplantısında da gündeme geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre bir MKYK üyesinin, 31 Mart’taki yerel seçimlerde “AK Parti’nin neden başarılı olamadığı” değerlendirilirken söz alarak “Vatandaş eğer AK Partili bir yakını yoksa, işe giremeyeceğini söylüyor. Seçimlerden önce de bu yönde çokça eleştiri getirildi” dediği kaydedildi. 

AK Parti MKYK üyesinin sözlerine Erdoğan’ın kızdığı ifade edildi. Erdoğan’ın, MKYK üyesine, “Mülakat neden önemli? Mülakat olmazsa devlette başka kişiler yuvalanır. Devletin bekası için işe alımlarda dikkat edilmeli. İşe girecek kişilerin yarın devlete ihanet etmeyeceğini nereden bileceğiz?” dediği kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın