Yeni Günaydın
Geri

Erdoğan Erbakan’ı Hapse Attırmaya mı Çalıştı?

Abdulkadir Selvi, Karamollaoğlu'nun "Erdoğan, 2006’da Erbakan’ın evini kuşattırdı. Hapse attırmaya çalıştı" sözlerini eleştirdi
Erdoğan Erbakan’ı Hapse Attırmaya mı Çalıştı?
Haberler / Medya
27 Şubat 2024 Salı 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Abdulkadir Selvi, Karamollaoğlu'nun "Erdoğan, 2006’da Erbakan’ın evini kuşattırdı. Hapse attırmaya çalıştı" sözlerini eleştirdi ve "Erbakan’ı hapis cezasından kurtarmak için yasal değişikliklerin yapıldığı günlerde çok zorlu bir mücadele veriliyordu. O mücadeleyi veren Erdoğan’dı" dedi.

Temel Karamollaoğlu katıldığı bir yayında, “Erdoğan, 2006’da Erbakan’ın evini kuşattırdı. Hapse attırmaya çalıştı” dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Karamollaoğlu'nu açıklamalarından dolayı eleştirdi ve süreci anlattı:

"Siyasi rekabet olur ama siyasi rekabet uğruna gerçekler çarpıtılmaz. Erdoğan, Erbakan’ı hapse attırmak için uğraşmadı tam aksine Erbakan’ın hapse girmesini önleyen yasayı çıkardı. Ama Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ı hapse girmekten kurtaran Erdoğan’ı değil, Erbakan’ın hapse girmesini önleyen yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Erbakan’ın hapis cezası aldığı dönem 28 Şubatçıların güçlü olduğu bir dönemdi. Erbakan’ın evinin polis tarafından çevrildiği, Erbakan’ı hapis cezasından kurtarmak için yasal değişikliklerin yapıldığı günlerde çok zorlu bir mücadele veriliyordu. O mücadeleyi veren Erdoğan’dı. Bir değerlendirme yapmak için o dönemi, o günün şartlarını iyi anlamak gerekiyor. Zamanın ruhu önemli."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın