Yeni Günaydın
Geri

Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemeleri İçin Bugün Son Gün!

Emlak vergisi taksitleri nakit ya da kredi kartı ile ödenebiliyor.
Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemeleri İçin Bugün Son Gün!
Haberler / Ekonomi
31 Mayıs 2024 Cuma 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

31 Mayıs 2024 Cuma günü, Türkiye'de emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için son gün. Türkiye'de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkullere sahip olan herkes bu vergiyi ödemek zorunda.

Geçen yıl gayrimenkul satın alanlar bu yıl vergilerini ödemekle yükümlüyken, bu yıl satın alınan mülklerin ilk emlak vergisi ödemesi 2025 yılında başlayacak.

Emlak vergisi taksitleri nakit ya da kredi kartı ile ödenebiliyor.

Ödeme kanalları ise oldukça çeşitli. Ödemeler, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Ancak, bazı kişiler emlak vergisinden muaftır.

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler, emekli dul ve yetim aylığı alanlar, engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler bu vergiden muaf tutuluyor.

Ayrıca, Emlak Vergisi Kanunu'na göre, genellikle kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar, vakıf, dernek ve sendikalara ait binalar ve yabancı elçilik binaları da emlak vergisinden muaf.

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu'nun konuyla ilgili yaptığı değerlendirmeye göre, belirtilen muafiyetler, ilgili kanun ve düzenlemelere dayanarak uygulanmaktadır.

Emlak vergisi ödemeleriyle ilgili detaylar ve muafiyetlere ilişkin bilgilere belediyelerin resmi internet sitelerinden veya e-Devlet kapısı üzerinden ulaşılabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın