Yeni Günaydın
Geri

Emekliye Eşi Benzeri Görülmemiş Zam Geliyor!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin yerel seçim öncesinde emekliye "eşi benzeri görülmemiş bir zam vereceğini" savundu.
Emekliye Eşi Benzeri Görülmemiş Zam Geliyor!
Haberler / Ekonomi
26 Ağustos 2023 Cumartesi 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin yerel seçim öncesinde emekliye "eşi benzeri görülmemiş bir zam vereceğini" savundu.

Hayat pahalılığı ve yükselen enflasyon karşısında emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması tepki çekerken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun 2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde eşi benzeri görülmemiş bir emekli zammının yapılacağını belirtti.

Erdursun, şöyle konuştu:

“1999’da deprem sonrası koalisyon hükümeti yine emeklilikle ilgili yaş düzenlemesini getirdi ve seçimi kaybetti. Yine seçim öncesinde EYT yasası çıkarıldı. Türkiye’de seçim öncesi sosyal güvenlik, emekli aylıkları ve emekli hakları konularına mutlaka siyasiler girer.

Hükümetler bu konuda çok avantajlıdır. Muhalefet sadece söyleyebilir, elinden bir şey gelmez ama hükümetler bunu gerçekleştirir ve oy alırlar. Şu anda çok düşük emekli aylıklarını konuştukça, aslında hükümet bunun dillendirilmesini ve iyice böyle konuşulsun, hükümet sanki bu konuda çok kötüymüş gibi algı olsun ve birden rekor bir zam gelsin diye bekliyorlar.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın