Yeni Günaydın
Geri

Emekli İkramiyelerine İlişkin Önemli Gelişme!

Ekonomist Özgür Erdursun, emekli ikramiyelerine ilişkin önemli gelişmenin haberini paylaştı.
Emekli İkramiyelerine İlişkin Önemli Gelişme!
Haberler / Ekonomi
30 Eylül 2023 Cumartesi 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ekonomist Özgür Erdursun, emeklilere verilmesi planlanan ikramiyelere ilişkin önemli bir gelişmenin haberini kamuoyu ile paylaştı.

Yılda toplam iki kez verilen emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı'nda hesaplara geçiyor. Son zamanlarda gündemde yer alan 100. yıl Cumhuriyeti emekli ikramiyesi 29 Ekim için planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının yılın 3. ikramiyesi için çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, tek seferlik bir üçüncü ikramiye ödenmesi bekleniyor.

Bu zamana kadar emekli ikramiyesinden yararlanan vatandaşlar ise arayışa geçti.

Bakan Vedat Işıkhan program için salona girişte gazetecilerin emeklilere Ekim ayında bir müjde gelir mi sorusuna, "çalışmalarımız devam ediyor" diye karşılık verdi. Daha sonra bakan program için salona geçti.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den açılama geldi. Kısa zamanda Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz ifadesini kullandı. Özellikle ciddi bir çalışma var vurgusu yaptı. Ekim ve kasım ayı gibi TBMM’ye gelebileceğini söyledi.

Emekliler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 29 Ekim'de ikramiye verileceğine yönelik iddiaları doğruladı.

Erdursun, gelecek ay emekliler için 5 bin ila 10 bin lira arasında değişecek bir ödeme yapılacağının müjdesini verirken, bu ikramiye uygulamasından tüm emeklilerin yararlanamayacağını belirtti.

Herkese bu ikramiyenin verilmeyeceği yönündeki iddianın emeklileri üzdüğü belirtiliyor.

Erdursun'un iddiasına göre hükümet, en düşük emekli maaşı alan milyonların yaşadığı mağduriyetin bir nebze olsun giderilebilmesi için 29 Ekim'de planlanan 5 bin liralık ikramiye ödemesine onay vermeye hazırlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın