Yeni Günaydın
Geri

Dünya Şokta! Rusya'nın RS-28 Sarmat Füzesi İnfılak Etti!

Rusya'nın tehdit aracı olarak kullandığı kıtalararası balistik füzesi RS-28 Sarmat infilak etti.
Dünya Şokta! Rusya'nın RS-28 Sarmat Füzesi İnfılak Etti!
Haberler / Dünya
25 Eylül 2024 Çarşamba 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rus Ordusu’nun en gelişmiş balistik füze sistemlerinden biri olan RS-28 Sarmat, Plesetsk Uzay Üssü’nde gerçekleştirilen bir test sırasında, teknik arıza sonucu yeraltı fırlatma istasyonu olarak tanımlanan siloda infilak etti.

Yayımlanan uydu görüntülerinde, test sahasında büyük bir kraterin bulunduğu görüldü. Konuyla ilgili bir uzman, “Kraterin büyüklüğü, füzenin siloda patladığını ve test alanını yok ettiğini gösteriyor.” dedi.

RS-28 “Sarmat”, birden fazla nükleer başlık taşıyabilen ve uzun menzilli hedeflere ulaşmak üzere tasarlanmış bir füzedir.

Füzenin test sırasında siloda patlaması, büyük bir arıza yaşandığını gösteriyor. Patlama sonucu oluşan krater, altyapının ciddi şekilde hasar gördüğüne işaret ederken, füzenin harp başlığıyla donatılmadığı belirtildi.

Rusya’nın stratejik nükleer programının önemli parçalarından biri olan Sarmat Füzesi, şimdiye kadar sadece bir başarılı fırlatma gerçekleştirdi. Bu fırlatma, 20 Nisan 2022’de yapılmıştı.

Ancak CNBC’nin raporuna göre, en uzun test uçuşu sadece iki dakika sürmüş ve füze, 35 kilometre kat ettikten sonra kontrolden çıkarak düşmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2022 yılında Sarmat füzesinin muharebe görevine alınması talimatını vermişti.

Bu talimatın 2023 yılının Eylül ayında yerine getirildiği bildirildi. Ancak, son yaşanan patlama ve test alanındaki hasar, füzenin geliştirilmesi sürecinde daha geniş etkilere neden olabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın