Yeni Günaydın
Geri

Dolar/TL Rekora Yakın Seyrediyor!

Dolar/TL küresel satış basıyla geçen hafta ulaştığı yeni zirvesinin hemen altında hareket ediyor.
Dolar/TL Rekora Yakın Seyrediyor!
Haberler / Ekonomi
14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dolar/TL geçen haftaki küresel satış baskısı ile yükseldiği tarihi zirvelerine yakın seyrediyor. Piyasalarda TL likidite gelişmeleri, ABD enflasyon verileri ve artan jeopolitik endişeler takip ediliyor.

ABD'de dün açıklanan üretici fiyatları verisi, bugün izlenecek tüketici fiyatları enflasyonunun da ılımlı geleceği yönünde beklentileri kuvvetlendirerek küresel risk iştahını artıran unsur oldu.

Başta petrol olmak üzere küresel piyasalarda savaşın yayılabileceği ve küresel petrol arzını kısıtlayabileceği endişesiyle Ortadoğu'da artan gerilim de izleniyor.

Beyaz Saray hafta başında ABD'nin İran'dan ya da desteklediği gruplardan bu hafta dahi gelebilecek önemli saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu açıkladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ise ABD'nin Türkiye'den ve İran ile ilişkisi olan diğer müttefiklerinden, İran'ı Ortadoğu'daki gerilimleri azaltması konusunda ikna etmelerini istediğini belirtti.

Dolar/TL küresel satış basıyla geçen hafta yeni zirve olan 33,67 seviyesine kadar yükseldikten sonra bu sabah güne 33,55 civarında başladı. TL geçen hafta dolar karşısında yüzde 1,1 değer kaybettikten sonra bu hafta yatay seyretti.

GECELİK FAİZ POLİTİKA FAİZİNİN ALTINA İNDİ

Bankacılar, TL gecelik faizlerin dün politika faizi altına düşmesi ile birlikte yeniden TCMB'nin likidite adımlarını izlemeye aldı. Veriler dün itibarıyla likidite fazlasının yaklaşık 160 milyar TL'ye yükseldiğini gösterdi. Gecelik faiz ise dün yüzde 49,96 ile bir iki günlük aranın ardından yeniden politika faizi altına indi.

Hazine dün gerçekleştirdiği üç borçlanma ile ağustos ayındaki toplam borçlanma tutarını yaklaşık 130 milyar TL'ye yükseltti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın