Yeni Günaydın
Geri

Doğu Perinçek’in Danışmanına Hapis Cezası!

Parasını aldığı halde evlerini teslim etmeyen Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur’un yargılandığı bir davada karar çıktı. Adanur’a ‘nitelikli dolandırıcılık suçundan’ 9 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Doğu Perinçek’in Danışmanına Hapis Cezası!
Haberler / Politika
8 Ağustos 2024 Perşembe 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bursaspor'un eski başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in danışmanı Emin Adanur ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan hapis cezası aldı. 2021 yılında ev sahibi olma hayali ile Emin Adanur’a yüzbinlerce lira ödeyen kişilere evleri teslim edilmedi. Bunun üzerine hakkında açılan davalardan biri sonuçlandı.

Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 11 Haziran 2024 tarihli kararında, Emin Adanur ile ortağı Ahmet Demirtaş hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 9’ar yıl 4’er ay hapis cezası verildiği ifade edildi. Birgün'den İsmail Arı haberine göre, sanıklar hakkında, yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol kararı uygulanacağı da açıklandı.

PERİNÇEK SAVUNMUŞTU

2023’ün Şubat ayında Vatan Partisi’ne üye olan Adanur, Vatan Partisi Genel Başkan Danışmanlığı'na atanmıştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise danışmanı "Emin Adanur’un dolandırıcı olmadığını" savunmuştu.

Adanur, nisan ayında ödenmeyen borç nedeniyle kendisine ait eve hacze gelen iki avukat ile icra memurunu dövdürdü. Avukatlar ile icra memurunun suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Emin Adanur ile üç arkadaşı tutuklanmıştı.

ŞARTLI TAHLİYE

Haklarında 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından dava açılan sanıklar, Bursa 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, suçlamaları reddederken; 29 Mayıs’ta Emin Adanur’un adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmişti. Ayrıca Adanur’un konut satma vaadiyle 28 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Bursa 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir başka davası daha sürüyor.

İnci Sözlük ile Uludağ Sözlük’ün de ortakları arasında yer aldığı bilinen Adanur’u 1 Eylül 2023’te Bursa Valisi Mahmut Demirtaş makamında ağırladı, Vali Demirtaş ziyareti, “Basın mensubu Emin Adanur ve beraberindekiler ile Kadir Yılmaz'ı misafir ettik” açıklaması ile sosyal medya hesabından duyurdu.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın