Yeni Günaydın
Geri

Depremzede Seçmen Nasıl Oy Kullanacak?

Depremden etkilenen illerde seçmen nasıl oy kullanacak?
Depremzede Seçmen Nasıl Oy Kullanacak?
Haberler / Politika
21 Şubat 2023 Salı 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye deprem yaralarını sarmaya çalışırken, bir yandan da normal takvimi 18 Haziran olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği tartışılıyor.

Hukukçulara göre Anayasa uyarınca savaş nedeni dışında, seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesi mümkün görülmese de siyaseten tartışılıyor.

Ancak seçimlerin zamanında veya 14 Mayıs’ta yapılması halinde de büyük yıkım yaşayan başta Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş olmak üzere depremden etkilenen illerde altyapı sorunları, seçmenlerin büyük bölümünün göç etmesi veya kayıplar nedeniyle; seçmen kütüklerinin güncellenmesi, seçmenin sandıkla nasıl buluşturulacağı, seçimin sağlıklı olup olmayacağı da tartışılıyor.

Peki zorlu koşullara rağmen, depremden etkilenen illerde seçimler nasıl yapılabilir, seçmen nasıl sandıkla buluşturulacak, göç veya kayıplar nedeniyle illerin milletvekili sayıları değişebilir mi?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın