Yeni Günaydın
Geri

Depremin Etkileri Türkiye'nin Çok Ötesine Uzandı!

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre Yunanistan, Romanya, Gürcistan ve Mısır'da yaşayanlar dahi sarsıntıları hissettiğini bildirdi
Depremin Etkileri Türkiye'nin Çok Ötesine Uzandı!
Haberler / Dünya
6 Şubat 2023 Pazartesi 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi, Kahramanmaraş merkezli ve bölge ülkelerinde de hissedilen depremden dolayı ülkede herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Mevlevi, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi, Lübnan'da da hissedilen 7.7 Mw büyüklüğündeki depremle ilgili bir açıklama yaptı. Yaşanan deprem nedeniyle Lübnan'da herhangi bir can kaybının meydana gelmediğini ifade eden Mevlevi, sadece birkaç binada çatlakların oluştuğunu vurguladı.

Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye de Başbakan Necib Mikati'nin depreme karşı gerekli önlemlerin alınması için Kriz Yönetim Dairesi ile bir toplantı yapacağını belirtti.

Başta başkent Beyrut olmak üzere birçok kentte vatandaşlar, olası artçı depreme karşı geceyi araçlarında sabahlayarak geçirdi. Şiddetli yağmur ve rüzgara rağmen halen birçok aile evlerine gitmek yerine dışarıda bekliyor.

Lübnan'daki bir süpermarkette çekilen görüntüler, yaklaşık 30 saniye boyunca hissedilen sarsıntıların ürünleri yerlere saçtığını ortaya koydu.

Ürdün, Filistin, İsrail, Irak, İran, KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden de benzer haberler geldi.  

Suriye'deyse deprem yüzünden yüzlerce kişi öldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın