Yeni Günaydın
Geri

D Vitamini İçin İdeal Güneşlenme Süresi Nedir?

Sağlımız için çok önemli olan D vitaminini çoğu insan yeterince alamıyor.
D Vitamini İçin İdeal Güneşlenme Süresi Nedir?
Haberler / Sağlık
28 Temmuz 2023 Cuma 02:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlığımız için önemli olan güneş, bizi hastalıklardan korurken vücudumuz için gerekli olan vitaminleri sağlıyor. Peki D vitamini için ideal güneşlenme süresi nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Sağlımız için çok önemli olan D vitaminini çoğu insan yeterince alamıyor. Çünkü kemik sağlığı için gerekli olan D vitaminini yeterince alabilmek için balık, balık yağı, süt ve süt ürünleri, yumurta sarısı ve tereyağı gibi besinleri tüketmenin yanında güneşe maruz kalmanız da gerekiyor.

NASIL GÜNEŞLENMELİYİZ?

D vitamini açısından en etkin dönem olan mart ve ekim ayları arasında koruma kremi kullanmadan her gün 10-15 dakika güneşlenmek gerekiyor. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 15.00 saatleri arası D vitaminin dönüşümü için en etkili saatler olarak biliniyor.

Bu saatler cilt kanseri riski oluşturabileceği için 10-15 dakika boyunca koruma kremi kullanmadan, diz ve dirseklerden aşağısını güneşlendirmeniz yeterli olacaktır.

Ancak esmer tenli kişilerin D vitamini sentezi sarışınlara göre daha yavaş olduğundan, esmer kişilerin sarışınlardan 3-6 kat daha fazla güneşte kalması gerekiyor.

D VİTAMİNİN FAYDALARI

D vitamini, hücrelerin büyümesinde ve kas ile sinir sistemlerinin düzenli işlevinde önemli rol oynarken, bağışıklık sisteminin güçlenmesini de sağlıyor. 

Ayrıca D vitamininin; kalın bağırsak, kemik, deri, kolon ve meme kanserinde de koruyucu etkisi bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın