Yeni Günaydın
Geri

Cüneyt Arkın, Dostlarını Yasa Boğdu!

Arkın'ın vefatı sanat dünyasında şok etkisi yarattı.
Cüneyt Arkın, Dostlarını Yasa Boğdu!
Haberler / Magazin
28 Haziran 2022 Salı 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cüneyt Arkın, evinde rahatsızlanarak gece saatlerinde Beşiktaş Ulus’ta bulunan özel bir hastaneye getirildi. Usta sanatçının hastaneden yapılan açıklamada kalbinin durduğunu ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Usta oyuncunun vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Ünlü isimler büyük ustanın ardından duygularını dile getirdiler.


Orhan Gencebay

Hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli bir sanatçıydı, izler bıraktı ve bırakacak. İstisna biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok eski arkadaştık. Neticede son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Sinemamıza gelen atraksiyonları ile kimsenin yapamayacağı sahneleri yapmıştır. Kendisiyle Film de çektik. Birçok anımız var. Çok da güzel şeyler yaşadık. Değerini birçok nesil iyi bilir. Ben bir sanatçı dostu olarak anlatabilirim. Çok da yakışıklı biriydi. Dünya sahasına rahatlıkla çıkabilecekti.

Türker İnanoğlu

32 tane film çektik beraber. Çok yakındık. Çok üzüldüm. Kendini çok yıprattı. Kendini çok yıprattı Cüneyt... Ne diyeceğimi şaşırdım. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Çocuklarının ve eşinin başı sağ olsun. Kara Murat'ı çekerken set arasında top oynarken göğsüne top çarptı. Nefes alamaz hale geldi. Suni teneffüs yapıldı. Beraber Roma'da film çektik. Devamlı yurtdışında çalışmalar yaptık. Devamlı beraberdik. Cüneyt dublör kullanmadan çalışırdı. Eli, kolu her şeyi sakattı. Dinlemezdi. 'Dublör yapar' derdik. 'Yok ya ben yaparım' derdi. O tıbbiyeden çok iyi dereceyle mezun olmuş bir doktordu. Sinemaya girdi. Doktorluk yapmayacağını söyledi. Sinemada yürüttü hayatını. Kaderini kendi çizdi. Ne diyebilirim başka? İçki içiyordu bir ara. Sonra onu da bıraktı. Kötü bir alışkanlığı yoktu. Çok şaşırdım ben. Ben sinemanın en eskisiyim. Türk sinemasına gelmiş geçmiş en iyi jöndü Cüneyt. Hepsiyle çalıştım. Cüneyt bir numaraydı. Geçenlerle de kalanlarla da. İnsanlar giderken durup Cüneyt'e bakarlardı. Öyle fiziki bir durumu vardı.

Serdar Gökhan

Çok ince ve yufka yürekli bir insandı. Her şey dilindeydi. Karşılıklı rol yaptığımız zaman daha iyi rol yapma derdindeydik. Yolda öğrendim, yıkıldım. Dilim damağım kurudu. Tekrar başımız sağ olsun diyorum.

Melek Baykal

Bir yıldız kaydı gitti. Türk sinemasının çok önemli bir ismini Cüneyt Arkın'ı kaybetmişiz… Yolunuz açık olsun yattığınız yer incitmesin ailesine sabırlar diliyorum.

Ayla Algan

Çok iyi oyuncuydu. Gençler araştırıp okusunlar. O kadar güzeldi ki ama hiçbir zaman güzelliğe yatırım yapmadı. Filmlerinde gider kendi başına atlama, zıplama, kılıç... Her şeyi kendi başına öğrenirdi. hiç dublör kullanmadı. Uçtuysa, düştüyse, kalktıysa bunu hep kendi yaptı. Biz bayram tatili yapardık. O gider çalışırdı. Hollywood'da onun gibi güzel adam yoktu. Cüneyt, Alain Delon'dan daha iyi oyuncuydu. Sırayla gidiyoruz. O 85 ben 86'yım. Herhalde ben de gideceğim. Ben öğrencilerime de söylüyorum . Çok seviyorsanız bu işi yapın. Şöhret olmak için yapılmaz, bir kere yaparsın sonra seni unuturlar. Yapılacak iş değil. Ne anan kalıyor ne baban, ne çocuğun... Dedikodular çıkıyor seni bozmak için... Aileni korursan yaşarsın. Cüneyt de öyleydi. Ailesini korudu. Cüneyt ağır işçiydi. Kendi tekniğini oluşturdu. Kimseye muhtaç değildi. Her oyunu oynuyordu. Dönem de oynuyordu, zengin adamını da oynuyordu, sokak çocuğunu da oynuyordu... O güzellikle. Oğlunu gönderdi bana. 'Kendin mi istiyorsun, baban istiyor' diye mi dedim. 'Biraz öyle' dedi. 'Yapma oğlum' dedim. 'Cüneyt Arkın'ın oğlusun diye yapma' dedim. Miras ev bark değil, yetiştirdiğin evlattır. Şimdi bunlar genç çocuklara öğretiliyor. O kendi öğreniyordu. Hep beden çalışması Cüneyt'inki. Çok iyi oyuncuydu.

Hamdi Alkan

Sen benim kahramanımdın. Hep öyle kalacaksın. Filmlerinde zor durumda kalanları kurtarmaya geldiğin an, sinema salonunda coşkun bir alkış kopardı. Seni çıktığın sonsuz yolculuğuna uğurlarken, bitmeyen çocuksu heyecanım, saygım ve sonsuz sevgilerimle alkışlıyorum. Huzur içinde uyu.

Derya Baykal

Kalbimizde yerin çok kıymetli, güle güle Cüneyt Arkın…

Gül Sunal

Ne yazacağımı bilmiyorum…

Fazıl Say

Üzüntüm büyük. Işıklar içinde uyusun Cüneyt Arkın. Sevgiyle, saygıyla teşekkür ediyorum bu halka verdiği her şey için.

Armağan Çağlayan

Ömrümden bir yaprak daha eksildi … Güle güle Malkoçoğlu… Güle güle Kara Murat… Güle Güle Dünyayı Kurtaran Adam… Şimdi gelseniz yine kalenin ardından , sinema yine alkışa ıslığa boğulsa…… Yattığınız yer incitmesin….

Murat Soydan

Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun.

Celil Nalçakan

Cüneyt Bey bence, sinemamızın en büyük jönüydü… Daima da öyle kalacak. Ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun. Mekânı cennet olsun.

Ata Demirel

Seni çok sevdik nurlar içinde yat...

Nilgün Belgün

Cüneyt Arkın...
Gençlik yıllarımın yakışıklı kahramanı…Çok üzgünüm çok…Başımız sağ olsun mekanı cennet olsun.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın