Yeni Günaydın
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yorulan Varsa Kenara Çekilsin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AK Parti Kongre Merkezi'ndeki AK Parti 23. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliğinde konuşuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yorulan Varsa Kenara Çekilsin'
Haberler / Gündem
14 Ağustos 2024 Çarşamba 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti 23. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlara çağrıda bulundu. Erdoğan, "Başlatacağımız Büyük Kongre maratonumuzu sadece bir vitrin yenilenmesi olarak değil, milletimizin beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti 23. Kuruluş Yıl dönümü Programı"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Aziz milletim, AK Parti ailesinin kıymetli mensupları, saygıdeğer hanımefendiler, Türkiye aşkıyla kalpleri çarpan sevgili gençler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerin vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamına buradan selamlarımı gönderiyorum. Bizleri takip eden kardeşlerime saygılarımı iletiyorum. Bugün mutluyuz, gururluyuz. AK Parti ailesi olarak bugün heyecanlıyız. 23. yaşımıza ulaşmamızın sevincini yaşıyoruz. Millete hizmet yolunda bugün 23. yılımızı devirdik. 23. yaş günümüz kutlu olsun. 14 Ağustos 2001'den bu yana tam 23 yıldır AK Parti'nin millete sevgi sancağını gururla taşımış, AK Parti'nin bugünlere gelmesinde emeği olan herkese tek tek teşekkür ediyorum.

"GÖNÜL HAREKETİNİN TABELASINI ASTIK"

Hiç şüphesiz en büyük teşekkürü, aziz milletimiz hak ediyor. Pınarhisar'dan çıktığımızdan bu yana bizi destekleyen, karşılatığımız her sıkıntıda yanımızda duran necip milletimize şahsım, partim adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Böyle bir milletin mensubu olmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. AK Parti'nin 23. yaşının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını niyaz ediyorum. AK Parti 23 yıl önce milletin umudu olarak bizzat milletimiz tarafından kuruldu. Bir gönül hareketinin tabelasını astık. Büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinde milletimize emanetinin emin ellerde olcağının sözünü verdik. Aziz milletimize asla bedel ödetmeyeceğiz dedik.

"BİR DİP DALGA HAREKETİ OLARAK KURULAN AK PARTİ ÇOK KISA SÜREDE MİLYONLARIN UMUDU HALİNE DÖNÜŞTÜ"

Bir dip dalga hareketi olarak doğan kurulan AK Parti çok kısa sürede milyonların umudu haline dönüştü. Türkiye'yi yönetme mesuliyetini devraldığımız andan itibaren milletimize karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız. Problemlerin karmaşıklığı karşısında ürken, çekinen, korkan değil, meselelerin üzerine cesaretle giden ve çözüme odaklanan bir anlayışla hareket ediyoruz.

"SİNSİ SENARYOLARLA MUHATAP OLDUK"

Bugüne kadar nice engelle karşılaştık. Bizi hizmetten üretmekten alıkoymak isteyen nice sinsi senaryolarla muhatap olduk. Kanlı darbe teşebbüslerinden terör eylemlerine kadar pek çok tehditle mücadele ettik. Ankara'nın göbeğinde darbe çığırtkanlığı yaptılar. Partimizi kapatmaya kalktılar. 367 diye bir şey uydurarak milletin iradesine ipotek koymak istediler. Gezi olaylarında sokaklarımızı ateşe verdiler. PKK'dan FETÖ'ye bütün bunlara varıncaya kadar bütün taşeronları üzerimize saldılar. 17-25 Aralık'ta haşhaşileri 15 Temmuz gecesi TSK içindeki hainleri kullanarak milletin iradesine çökmeye kalkıştılar. Sandığın itibarına gölge düşürmek için sayısız yola başvurdular. Türkiye ne zaman kendini toparlasa bir bahane üretip bizi yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik.  Oyunları bozarak kirli senaryoları parçalayıp atarak bugünlere geldik. Milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

"OYUNLARI BOZARAK BUGÜNLERE GELDİK"

Türkiye ne zaman kendini toparlasa ekonomide kabuğunu kırmaya çalışsa bir bahane üretip bizi yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Oyunları bozarak bugünlere geldik. 23 yıl boyunca hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz milletimiz için ter döktük, çalıştık. Türkiye'yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi biliyor. Özellikle 2001'den sonra doğan gençlein burayı dikkatle dinlemelerini rica ediyorum. AK Parti'yi kurduğumuza nüfus 65 milyondu, bu zamana kadar yüzde 25 arttı. Bugün 86 milyon. Vatandaşa sunulan hizmetler 4 kat, 5 kat, artış oldu. 76 üniversite varken bugün 208 üniversite var. Gençlik merkezi sayısını 9'dan 508'e çıkardık. Yurt yatak kapasitesini 182 binde 962 bine ulaştırdık.

"ULAŞIMDA TÜRKİYE'Yİ ÇAĞ ATLATTIK"

Sağlık milletimizin duasını aldığımız alanların başında geliyor. 25 şehir hastanesi açtık. Sağlık çalışanı sayısı 378 bin 1 milyon 462 bine yükseldi. Dünyanın en kapsayıcı sağlık sistemini kurduk. Merdiven altında adalet dağıtılan eski Türkiye manzaralarına son verdik. Ulaşımda Türkiye'ye çağ atlattık. Bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 km'den 29 bin 400 km'ye çıkardık. Pek çok devasa ulaştırma projesini milletimizin istifadesine sunduk. Cumartesi açtığımız Çukurova Havalimanı ile havalimanı sayımız 8 oldu. YHT hattı olmayan ülkemizi 2.032 km uzunluğunda hızlı tren hattına kavuşturduk.

"DEPREM BÖLGESİNE 200 BİN KONUT"

TOKİ ile 1 milyon 422 bin depreme dayanıklı konut ürettik. 6 Şubat'ın izlerini süratle siliyoruz. Deprem bölgemizde 200 bin konutu tamamlamayı hedefliyoruz. Muhalefetin en fazla istismar ettiği tarımda ciddi bir ivme yakaladık. Tarımsal gayri safi hasıla 37 milyar liradan 1 trilyon 625 liraya çıktı. Tarla, sebze, meyve üretimimizin toplamı 98 milyon tondan, 137 milyon tona ulaştı. Gabar'da günlük 100 bin varil petrol üretim kapasitesiyle tarihi bir keşfe imza attık. Göreve geldiğimizde ticarette 36 milyar dolar olan ihracatımız şimdi 261,5 milyar dolara yükseldi. Türkiye'nin Otomobili Togg artık yollarımızda. Piyade tüfeğinde dahi başkalarına bağımlı bir ülkeyi, kendi tank, top, füzesini, roketini, uçağını, İHA'larını üretebilen seçkin ülkeler ligine yükselttik. Kişi başına düşen milli gelirimiz 3 bin 608 dolarken, 2023 yılında 13 bin 110 dolar seviyesine ulaştı. IMF'ye olan 23,5 milyar dolarlık borcu ödeyerek, ülkemize gerçek manada ekonomik bağımsızlığını kazandırdık.

"SESSİZ BİR DEVRİME İMZA ATTIK"

Türkiye'nin AK Partili yılları her alanda Cumhuriyet tarihinin en parlak dönemi olarak kayıtlara geçmiştir. 23 yılda sadece yol, köprü, havalimanı, baraj yapmadık; Türkiye'de sivil siyasetin alanını da genişlettik, hak ve özgürlüklerde sessiz devrime imza attık.

"TÜRKİYE'DE SİVİL SİYASETİN ALANINI GENİŞLETTİK"

Türkiye'de sivil siyasetin alanını da genişlettik. Türkiye'yi yasakların baskıların korkuların ve vesayetin kol gezdiği bir ülke olmaktan çıkartıp demokraside hak ettiği seviyelere ulaştırdık. Uzun yıllar sonra milletle devleti kucaklaştıran biz olduk.

"23 SENEDE ÜLKEMİZ UMUTLARINI YENİDEN YEŞERTTİ"

Kimsenin inancından dolayı ötekileştirilmediği, terörü ve şiddeti övmediği müddetçe her türlü düşüncenin ifade edildiği bir yapıyı ülkemiz genelinde büyük oranda hakim kıldık. 23 yılda Türkiye çok büyük değişim geçirdi. 23 senede ülkemiz umutlarını yeniden yeşertti. Bu aziz millet için çalışmak şereftir. Biz bu anlayıştan hiç uzaklaşmadık.

"BİR GÜN BİLE 'YETER' DEMEDİK"

Türkiye'yi rekordan rekora koşturduk ama bir gün bile 'Yeter' demedik, devam ettik. Türkiye'yi ayağına vurulan zincirlerden birlikte kurtardık. Ülkemizi bölgesinin parlayan yıldızı haline birlikte getirdik. Her şey Türkiye için dedik. Hiçbir zaman geri adım atmadık. İnşallah bundan sonra da milletimize mahcup olmayacağız. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnirken meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP'li kardeşlerimize Türkiye Yüzyılı inşasına sağladıkları güçlü destek dolayısıyla teşekkürlerimi iletiyorum.

"YORULAN VARSA KENARA ÇEKİLSİN"

Özeleştiri samimiyetle yapıyoruz nerede eksiğimiz varsa üzerine gidiyoruz. Başlatacağımız Büyük Kongre maratonumuzu sadece bir 'vitrin yenilenmesi' olarak değil, milletimizin beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Kendini yorulmuş hisseden varsa kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. Hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değil. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalı. Bunun vebali, hesabı ağırdır. Unutmayın biz, bu aziz milletin de aziz ümmetin de umuduyuz. 

"AK PARTİ TÜRKİYE'NİN MERKEZİDİR"

AK Parti'nin yeni dönemin ruhunu ıskalaması düşünülemez. AK Parti'nin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye'nin merkezidir. Yenilenerek tazelenerek ilerlerken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz.

"İKTİDAR HAYALİ KURANLAR HÜSRANA UĞRAYACAK"

Her bir arkadaşımız işine odaklanacak bu millete daha iyi nasıl hizmet edeceğine odaklanacak. İnşallah 2028 seçimlerinde de emaneti yine AK Partili kadrolara bizlerin emin ellerine teslim edecek. Daha yapacak çok işimiz var. İnşallah daha uzun yıllar iktidarda olacağız. Millete, memlekete hizmete devam edeceğiz. Birilerinin gazıyla iktidar hayali kuranlar yine hüsrana uğrayacak, yine avuçlarını yalayacak. Hep saflarımızı genişletmeye devam ettik. Millete hizmete talip olan herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Bundan sonra da açık kalacaktır.

"İKTİDAR VE MUHALEFET AYNI GEMİDEYİZ"

Namaz, kuran gibi konularda bir kesimin alerjisi törpülendi. Laiklik, ülke elden elde gidiyor korkusu yerini özgüvene bıraktı. Terörle mücadelede daha iyi yerdeyiz. Millete tepeden bakanları, milleti göbeğini kaşıyan adam olarak görenleri her seçimde yenilgiye uğratarak Türkiye gerçeklerini görmeye mecbur bıraktık. On yıllardır jakobenizmin, vesayetin bekçiliğini yapan CHP eski alışkanlıklarını sürdürmekte zorlanmaktadır. CHP'nin milletle kavgasını bitirmesi en çok bizi mutlu edecektir. CHP'nin milletin değerleri ile barışması, demokrasiyi içselleştirmesi, normalleşmesidir. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım aynı gemideyiz. Yeni delikler açmanın kimseye faydası olmaz. Biz AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak uzlaşmacı tavrımızı sürdüreceğiz. Siyasetin gayesi, iyiyi, güzeli, doğruyu bulmak, ona ulaşmak için çaba sarf etmektir.

"ENFLASYONU TEK HANELİ ORANLARA TEKRAR ÇEKECEĞİZ"

Ekonomide sıkıntıları çok iyi bliiyoruz. Enflasyonda düşüş başladı. Fiyat istikrarını sağlayacak, daha önce yaptığımız gibi ilan ettiğimiz takvim çerçevesinde enflasyonu tek haneli oranlara tekrar çekeceğiz. Kısa süre içinde dar gelirlimiz ve emeklilerimiz başta olmak üzere her kesimi rahatlatacak seviyelere ulaşacağız. Dış politikada yapıcı, proaktif, soğukkanlı ve ağırbaşlı tutumumuzu sürdüreceğiz. 

"MAHMUD ABBAS MİSAFİRİMİZ OLACAK"

İsrail'in bölgeyi ateşe verme girişiminin önünde duracağız. Mahmud Abbas bugün misafirimiz olacak, yarın da Meclis'te hitap edecek. Dünyaya Filistin'in özgürlük mücadelesini dünyaya duyuracak. Netanyahu ABD'de konuşma hakkına sahip olduğu kadar Mahmud Abbas'ın Meclis'imizde konuşma hakkının olduğunu göstereceğiz.

"GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

İnsanların kılık kıyafetinden, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı keskin ayrışmaya gitmesi milletimize açık bir düşmanlıktır. Ezana bayrağa camiye kurana cami cemaatine saldırmayı aklının ucundan geçirenin gözünün yaşına bakmayız. Herkes bilsin, biz istiklal savaşını biz bu semalarda ezan özgürce okunsun, şanlı bayrağımız özgürce dalgalansın diye yaptık. Ezanla, bayrakla cami ile, cemaat ile derdi olan bu milletin evladı değil bu milletin düşmanıdır ve bu zihniyete en küçük müsamaha göstermeyiz. Gençlerimizin lümpen ırkçılık illeti ile işgal edilmesine göz yumacak parti değiliz. Kökü dışarıdaki tehlikeli akımlardan korumak için hassas davranacağız. LGBRT nasıl görüyorsak bu ırkçı düşmanlığa da aynı nazarla bakıyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın