Yeni Günaydın
Geri

Çin’de Deprem!

Çin’de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Çin’de Deprem!
Haberler / Gündem
6 Eylül 2022 Salı 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çin’in Sichuan eyaletinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 46'ya yükseldi. Deprem dün yerel saatle 13:00’te, yerin 10 km. derinliğinde gerçekleşti.

Yerel basın, telekomünikasyon hatlarının hasar gördüğünü, bazı dağlık bölgelerde toprak kayması gerçekleştiğini aktardı. Suçuan’ın başkenti Çengdu’da 21 milyon kişi, geçen haftadan beri Covid-19 vakaları nedeniyle sokağa çıkamıyor.

Depremin merkezi ise bu kentin 226 kilometre güneybatısında yer alıyordu. 500’den fazla kurtarma görevlisi, depremin merkezine yakın köylere gönderildi.

Çok sayıda işçi de yolları tamir etmek üzere görevlendirildi. Çin’in depremlere alışkın eyaleti Siçuan’da Haziran ayında da 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

2008’de eyaletinde kuzeybatısındaki Vençuan’da gerçekleşen 8 büyüklüğündeki deprem ise 70 bin kişinin yaşamına mal olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın