Yeni Günaydın
Geri

Çin'den Ukrayna Krizine Destek!

Çin Dışişleri Bakanı: 'Ukrayna krizini çözme çabalarını destekliyoruz.'
Çin'den Ukrayna Krizine Destek!
Haberler / Gündem
24 Eylül 2022 Cumartesi 22:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vang Yi, Pekin'in Ukrayna krizine barışçıl çözüm bulmaya yönelik tüm çabalara destek verdiğini belirterek ilgili tüm taraflara bu krizin yayılmasına izin vermeme çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vang Yi, “Çin, Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözümüne yardımcı olan tüm çabalara destek veriyor” ifadelerini kullandı.

Halihazırda önceliğin, ateşkesin sağlamak ve görüşmeleri başlatmak olduğunu kaydeden Vang, temel çözümün, tüm tarafların rasyonel kaygılarını dikkate alması ve dengeli, etkili ve sürdürülebilir bir güvenlik mimarisini inşa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakan, “Tüm tarafları, krizin yayılma etkisini önlemeye, kalkınmakta olan ülkelerin meşru hak ve çıkarlarını sağlamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın