Yeni Günaydın
Geri

Çeşme-Alaçatı Alevler İçinde!

50 hektarın üzerinde çam ormanı, makilik ve fundalık kül oldu.
Çeşme-Alaçatı Alevler İçinde!
Haberler / Gündem
13 Temmuz 2022 Çarşamba 19:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla Datça’da çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahaleler sürüyor. 8 uçak, 14 helikopter, 103 arazöz, 11 iş makinesi, 520 personel, Datça yangınını kontrol altına almak için çalışma yürütüyor.

Yangının durumu anlık olarak İnsansız Hava Aracı görüntüleri ile yangın yönetim merkezlerine aktarılıyor. Bölgede bulunan hava ve kara araçları yangının ilerleyişine göre cephelere sevk edilmeye devam ediliyor. Orman Genel Müdürlüğü, “Lütfen yangın bölgesinde bulunan yollarda trafik oluşturacak hareketlerden kaçının!” uyarısında bulundu.

GÜNEYE SIÇRADI

İzmir Alaçatı yangınının ise kontrol altına alındığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer duyurdu. Soyer, “Urla – Alaçatı arasında makilik alanda çıkan yangın, orman ve itfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor. Bölgemizde şiddetli rüzgar yangın tehlikesini arttırıyor. Lütfen çok dikkatli olalım” açıklamasında bulundu.

Soyer, “Çeşme Otoyolu’nun kuzey tarafındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak otoyolun güney kısmına sıçrayan yangın Zeytineli çevresinde rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ekiplerimizi, orman yangın söndürme ekiplerine takviye olarak buraya yönlendirdik” dedi.

BAŞKAN DUMANLARIN ORTASINDA KALDI

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Halk TV canlı yayınına bağlanarak yangın hakkında bilgi verdi. Alev ve dumanın ortasında kalan Oran’ın, konuşmakta zorlandığı görüldü. Ekrem Oran, şu ana kadar 50 hektarın üzerinde çam ormanı, makilik ve fundalığın yandığını belirtti.

YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU

İzmir’in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, yangının çıkış sebebi de belli oldu.

Yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenildi. Ayrıca yangında ihmali olan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı.

Bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın