Yeni Günaydın
Geri

Celal Şengör: 'Türkiye ile Libya Öpüşecek!'

Şengör, tarih vererek Türkiye'nin 2 bin 187 kilometre uzaklıktaki birleşeceği ülkeyi açıkladı.
Celal Şengör: 'Türkiye ile Libya Öpüşecek!'
Haberler / Gündem
12 Mayıs 2024 Pazar 05:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerinden olan Prof. Dr. Celal Şengör, her 600 milyon yılda bir yeni bir süper kıta oluştuğunu belirterek Türkiye'nin haritadaki yerinin değişeceğini söyledi. Şengör, tarih vererek Türkiye'nin 2 bin 187 kilometre uzaklıktaki birleşeceği ülkeyi açıkladı.

Yer Bilimci Celal Şengör, HT Bilim Tarih Felsefe kanalında Fatih Altaylı ile gerçekleştirdiği programda sıra dışı açıklamalarda bulundu.

Yapılan araştırmaların her 600 milyon yılda bir yeni süper kıtanın oluşumunu gösterdiğini aktaran Şengör, dünyada devam eden hareketler sonucunda Türkiye'nin haritadaki yerinin değişeceğini söyledi.

Yaşanacak kıta değişimleriyle birlikte 'Avrupa'nın parçalanacağını ve Batı Avrupa'nın bir ada haline geleceğini' dile getiren Şengör, Amerika ve Asya'nın da 'büyük ihtimalle' çarpışacağını belirtti.

Şengör'e göre, 10 milyon yıl sonra oluşması öngörülen Yeni Pangea'dan en çok Türkiye etkilenecek. Akdeniz'in tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağı oluşacağını belirten Şengör, bu oluşumların şu anda bile yaşandığını belirtti.

Şengör 10 milyon yıl sonra Türkiye ile 2187 kilometre uzaklıktaki Libya birleşeceğini söyledi. Şengör, "Türkiye ve Libya, kara komşusu olacak." Celal Şengör, konuyla ilgili "Mesela 10 milyon yıl sonra Libya ile öpüşüyoruz. Bugünkü hıza bak, biz gidip Libya ile birleşiyoruz. Ve yavaş yavaş Doğu Akdeniz kapanıyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın