Yeni Günaydın
Geri

Çekicilik, Ders Notlarını Etkiliyor!

İsveç’te yapılan bir araştırmaya göre akademik başarıya katkı sağlayan bir başka unsur var, o da çekici bir yüz...
Çekicilik, Ders Notlarını Etkiliyor!
Haberler / Yaşam
10 Ekim 2022 Pazartesi 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsveç’te yapılan bir araştırma, üniversite öğrencilerinin fiziksel görünüşlerinin aldıkları notlara nasıl etki ettiğini ortaya koyuyor. Çalışmaya göre çekici kız öğrenciler yüzyüze eğitimde, çekici erkek öğrenciler online eğitimde daha yüksek notlar alıyor.

307 öğrenci üzerinde yapılan araştırmaya göre çekici bir yüze sahip olmak öğrencilerin notlarına katkı sunabiliyor. Çekici kız öğrenciler yüzyüze eğitimde, çekici erkek öğrenciler uzaktan eğitimde daha iyi sonuçlar elde edebiliyor ancak bu durum nicel olmayan derslerde görülüyor.

Euronews’in aktardığı çalışmaya göre öğrencilerin çekiciliğinin notlarını etkilemesi durumu, öğrenci ile öğretmen ilişkisinin daha fazla olduğu nicel olmayan derslerde ortaya çıkıyor. Söz konusu matematik, fizik gibi nicel dersler olduğunda ise çekiciliğin bir faydası olmuyor. 

Economic Letters dergisinde yayımlanan ve Lund Üniversitesi’nden Adrian Mehic’in kaleme aldığı çalışmada, öğrencilerin “güzelliğini” ise kalabalık bir jüri değerlendirdi. 74 kişilik jüri üyelerinin her biri, deneye katılan öğrencilerin yarısı için güzellik puanı verdi. Jüriler, önlerine gelen öğrenci fotoğraflarını 1 ila 10 arasında derecelendirdi. 1 en az çekici, 10 en çekici olacak şekilde bir oy skalası düzenlendi.

6’sını erkek, 2’sini kadın öğretim üyelerinin verdiği derslerin notlarını da 1-5 arasında derecelendiren araştırmacılar, dersleri de nicel ve nicel olmayan olarak ikiye ayırdı. Bu araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı. 

Bu sonuçlara göre çekici erkek öğrenciler hem yüzyüze hem de uzaktan eğitimde daha yüksek notlar alıyor. Kız öğrenciler ise yüzyüze eğitimde aldıkları yüksek notları uzaktan eğitimde devam ettiremiyor. “Sözel” dersler olarak adlandırılan ve öğrenci-öğretim görevlisi ilişkisinin fazla olduğu derslerde bu durum ortaya çıkıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın