Yeni Günaydın
Geri

Çavuşoğlu'dan Açıklama!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye hali hazırda bir enerji merkezi olma kapasitesine sahip
Çavuşoğlu'dan Açıklama!
Haberler / Politika
14 Ekim 2022 Cuma 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısında, Türkiye'nin zaten bir enerji merkezi olma kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 8. Toplantısı çerçevesinde Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi ve sonrasında basın toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu, "Avrupa'nın zayıflamasının Türkiye'nin çıkarlarına aykırı" olduğunu söyleyerek, Avrupa'daki enerji krizinin çözülmesini umduğunu dile getirdi ve "Türkiye hali hazırda bir enerji merkezi olma kapasitesine sahip" dedi.

Bakan Çavuşoğlu "Savaşın sona ermesi kolay bir şey değil. Birbirimiz ile iletişimimiz sürüyor. Türkiye'nin Batı ile Rusya'yı bir araya getirme girişimi hiçbir zaman olmadı. Rusya ve Ukrayna'yı bir araya getirme çabalarımız oldu. Dışişleri bakanlarını İstanbul'da bir araya getirdik. Liderler zirvesi için çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın