Yeni Günaydın
Geri

Can Atalay'ın Milletvekilliği Düşürülecek mi?

Meclis Başkanvekili Bozdağ, kararın kapalı oturumda okunacağını açıkladı.
Can Atalay'ın Milletvekilliği Düşürülecek mi?
Haberler / Gündem
30 Ocak 2024 Salı 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TİP'li Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi için karar Meclis'e geldi. Meclis Başkanvekili Bozdağ, kararın kapalı oturumda okunacağını açıkladı.

Cezaevinde tutuklu bulunan TİP’li milletvekili Can Atalay için Anayasa Mahkemesi’nden iki defa çıkan ‘Hak ihlali’ kararına rağmen Yargıtay tutukluluk halinin devamına karar vererek söz konusu kararı tanımadı. Ortaya çıkan tablo yargıda krize neden olurken

Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi için Meclis’te kararın okutulması bekleniyordu. AKP’den gelen son açıklamada kararın bugün ya da bu hafta içinde okunması bekleniyordu.

Meclis’te bugün gerçekleşen toplantıda Başkanvekili Bekir Bozdağ kararın gizli oturumda okunacağını belirterek salonun boşaltılmasını istedi.

Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için karar kapalı oturumda okunacak.

KAPALI OTURUM TALEBİ CHP'DEN GELDİ

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için Meclis'te yapılan oturumun kapalı şekilde devam edilmesi için verilen önergenin CHP tarafından verildiği bilgisi edinilirken, CHP'nin kapalı oturumu kararın okunmasını geciktirmek ve sürecin anbean Meclis tutanaklarına geçmesini sağlamak amacıyla istediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın