Yeni Günaydın
Geri

Çalışan Emekliye 5 Bin TL. İkramiyeyle İlgili Gelişme!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 5 bin TL'lik ikramiyeyle ilgili çalışmaların başladığını açıkladı.
Çalışan Emekliye 5 Bin TL. İkramiyeyle İlgili Gelişme!
Haberler / Ekonomi
27 Kasım 2023 Pazartesi 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışan emeklilere verilmesi planlanan tek seferlik 5 bin TL'lik ikramiyeyle ilgili çalışmaların başladığını açıkladı.

29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100. yılı olması sebebiyle çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL'lik tek seferlik ikramiye tartışma yaratmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu tepkilerin ardından  çalışan emeklilerin de 5 bin liralık ikramiyeden faydalanacağını açıklamıştı.

Erdoğan ilk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kur’lu esnaf emeklisi başta olmak üzere 4 milyon 680 bin emeklinin tek seferlik ikramiyeden faydalanacağını belirtmişti. 

Erdoğan konuya ilişkin olarak “Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer tüm emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın talimatının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler ilgili bakanlıkların çalışmalara başladığını açıklamıştı.

AK PARTİ GRUBUNA GÖNDERİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Cumhurbaşkanımızın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında olan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek kanun teklifine ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge AK Parti grubuna gönderildi. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın