Yazıda, Türkiye'de gidilecek yerler düşünüldüğünde çoğu turistin aklına İstanbul, Bodrum ve Kapadokya gibi ünlü yerlerin geldiği fakat Konya'nın saklı bir cevher olarak kaldığı belirtildi.
Haberde, şehrin "hareketli çarşısı, tarihi simge yapıları ve banliyölerden merkeze yolculuğu sağlayan modern tramvay ağıyla büyüleyici bir yer olduğu" ifade edildi.
Konya'nın "sema geleneğinin merkezi" olduğuna dikkat çekilirken, şehrin 13. yüzyılda yaşayan Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî'nin mezarının yer aldığı türbeye ev sahipliği yaptığı da yazıldı.
Semazen Kerem Polat, "Konya'yla Mevlana Hazretleri arasında ayrılmaz bir bağ var" dedi. 30 yaşındaki semazen, Konya'nın bu özelliğiyle hem Müslümanlar hem de İslam tarihi araştırmacıları için önemli bir merkez haline geldiğini belirterek şunları söyledi:
Bu, Konya'nın Mekke ve Medine gibi önemli bir şehir olarak kutsandığının bir işareti. Hazretlerinin Konya'ya gelişinin tesadüf olmadığına ve kendisini buraya çağıran bir işareti takip ettiğine inanıyoruz.
Haberde, Konya'nın Anadolu'da kurulan medeniyetlerden de önemli izler taşıdığı ifade edildi.
Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Küçükköy yakınlarındaki Çatalhöyük bölgesinin, "9 bin yıl önce insanların nasıl yaşadığına dair büyüleyici bilgiler sunan neolitik bir yerleşim yeri olduğu" ifade edildi.
Yazıda, Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan, Hititler'den Selçuklu ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan Gevele Kalesi'ne de dikkat çekildi.
2015'te yapılan kazılarda, kalede Hititler döneminde inşa edilen en az 4 bin yıllık gizli geçit bulunduğu da hatırlatıldı.
Haberde, Konya'nın Tuz Gölü'nü görmek isteyenler için bir uğrak nokta olduğu belirtildi. Ankara, Konya ve Aksaray'ın kesişiminde yer alan gölün "yaban hayatı çeşitliliğinin yanı sıra sularının aldığı pembemsi renkle de ünlü olduğu ve bir Instagram favorisi haline geldiği" yazıldı.