Yeni Günaydın
Geri

CHP'den 'Mavi Vatan' Açıklaması!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP'nin Türkiye'nin denizlerdeki haklarını savunduğunu belirterek, İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın Mavi Vatan konulu konuşmasının yanlış anlaşıldığı ve cımbızlandığını belirtti.
CHP'den 'Mavi Vatan' Açıklaması!
Haberler / Politika
30 Temmuz 2024 Salı 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın TBMM'de Mavi Vatan'la ilgili yaptığı konuşma ve CHP'nin buna ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaşan Yücel, Tan'ın partileri adına yaptığı konuşmanın bir bölümünün cımbızlanarak linç kampanyası başlatıldığını söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Dış Politika Danışma Kurulu ve Milli Güvenlik Politikaları Danışma Kurulu üyeleriyle bugün "Mavi Vatan" konulu toplantıda bir araya geldiğini anlatan Yücel, "İstanbul Milletvekilimiz Namık Tan'ın konuşması üzerinden başlatılan dezenformasyonun peşine, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in de takıldığını, hatta önünden koştuğunu gördük." ifadelerini kullandı.

"CHP HER ZAMAN TÜRKİYE'NİN DENİZLERDEKİ MENFAATLERİNİN KORUNMASININ SAVUNUCUDUR"
Yücel, CHP'nin uluslararası hukuktan doğan haklar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin denizlerdeki meşru hak ve menfaatlerinin korunmasının her zaman savunucusu olduğunu vurguladı. Kendileri için Mavi Vatan'ın, Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz'deki meşru çıkarlardan bir adım bile geri atmamak olduğunu ve Mavi Vatan uygulamalarını takip ettiklerini ifade eden Yücel, iktidarın Mavi Vatan'ı sadece seçim dönemlerinde hatırladığını ve iç politika malzemesi olarak kullandığını öne sürdü.

"BİZİM İÇİN MAVİ VATAN, KARADENİZ, EGE DENİZİ VE AKDENİZ'DEKİ MEŞRU ÇIKARLARIMIZDAN BİR ADIM BİLE GERİ ATMAMAKTIR"
Yunanistan'ın Ege Denizi'nde Türk balıkçılara yönelik sistemli tacizlerine sessiz kalındığını ileri süren Yücel, "Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarımızda üçüncü devletlere ait balıkçı gemilerinin avlanma faaliyetlerine izin verilmektedir. Ege Denizi'ndeki gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması ve egemenliği tartışmalı ada ve adacıklara Yunanistan tarafından el atılmasına tepki gösterilmemektedir. Kamuoyundaki yaygın kanaatin aksine Doğu Akdeniz'de halen münhasır ekonomik bölge ilan edilmemiştir." diye konuştu. Yücel, Mavi Vatan Tatbikatı'nın isminin değiştirildiğini belirterek, "Mavi Vatan kavramı hamaset malzemesi yapılamaz. Bizim için Mavi Vatan, Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz'deki meşru çıkarlarımızdan bir adım bile geri atmamaktır." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın