Yeni Günaydın
Geri

C.B. Adaylığını Açıkladı!

Cem Uzan, İttifak konusuna açıklık getirdi.
C.B. Adaylığını Açıkladı!
Haberler / Politika
12 Temmuz 2022 Salı 22:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı olarak 2023 seçimlerine katılacağını açıklayan Cem Uzan ittifak konusunda ise “Şubat – Mart aylarında ittifakların konuşulma zamanın geleceğini düşünüyorum.” dedi.

Genç Parti Kurucu Genel Başkanı ve eski medya patronu Cem Uzan, Zanka TV'de Ferit Atay'ın programına konuk oldu.

"HER SÖYLEDİĞİM OLUYOR"

Ekonomiyle ilgili olarak iktidarın politikalarını eleştiren Cem Uzan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Dolar ve euro artacak, döviz daha pahalı olacak. Enflasyon yükselecek. Maalesef işsizlik daha da artacak. Bunları ben felaket tellalı olarak söylemiyorum, ekonominin gerçeklerini bilen biri olarak söylüyorum.

Şu anda Türkiye ekonomisinin iflas ettiğini 18 ay evvel söyledim. 18 aydır her dediğim şey oluyor. Ben dedim diye olmuyor, ben olacakları öngördüğüm için.

Şirketlere kredi kullanmada belli kısıtlamalar getirdiler. Sermaye kontrolleri başlıyor. Bu sermaye kontrolü devam edecek. KKM’lerin sürdürebilirliği yoktur.

Benzerini 73-74’te o zamanki Türkiye Cumhuriyeti DÇM olarak yaşadı. Dövize çevrilebilir mevduat hesabı olarak yaşadı. 74’ten 80’e kadar 6 senelik dönem kapkaranlık ve ondan sonraki 10 senelik dönem o borcun ödenmesiyle geçti.

Saçma sapan uyduruk formüller, bunların hiçbiri işe yaramaz. Bütçe disiplini getireceksiniz, bütçenizi kontrol altına alacaksınız. Tasarruf edeceksiniz. İsrafı önleyeceksiniz. Şeffaflığı getireceksiniz.''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın