Yeni Günaydın
Geri

Boeing 747 Model Bir Jumbo Jet Hurdaya Gidiyor!

Hava taşıtı, özel uçak olarak yapılandırılan yalnızca 10 jumbo jetten biriydi
Boeing 747 Model Bir Jumbo Jet Hurdaya Gidiyor!
Haberler / Teknolojik
22 Şubat 2023 Çarşamba 05:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Özel uçak olarak kullanılan Boeing 747 model bir jumbo jet, toplam 16 uçuşta sadece 30 saat havada kaldıktan sonra parçalara ayrılmak üzere satılıyor.

Suudi kraliyet ailesinin bir üyesi için özel bir VIP jet olarak yapılandırılan uçak, Fransa, İsviçre ve Almanya arasındaki sınırdaki EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg'da yaklaşık 10 yıl boyunca asfaltın üzerinde kaldı.

Jeti şatafatlı bir iç mekanla donatma planları iptal oldu ve yeni bir alıcı bulunamayan uçak, nihayetinde emekli uçakların hurda parçalarına ayrıldığı Arizona'daki Pinal Airpark'a uçuruldu.

560 milyon dolarlık BBJ (Boeing Business Jet, Boeing Ticari Jeti), özel uçak olarak yapılandırılan yalnızca 10 jumbo jetten biriydi.

Yaklaşık 465 metrekarelik kabin alanına sahip, büyük oranda değişime uğramış bu modeller büyük ölçüde, devletleri ve milyoner kurumsal müşterileri çekmek için tasarlandı.

Havacılık analitiği firması Cirium'da kıdemli bir analist olan Connor Diver'a göre, jetler hem ismen hem de boyutları bakımından "jumbo".

Diver, CNN'e şöyle konuştu:

Toplamda 10 tane üretildi ve bu aralarından ilk ıskartaya çıkartılan oldu.

Onları kimin satın aldığı tam bilinmiyor fakat bu çok ama çok büyük bir özel uçak ve işletmecileri veya alıcıları devletler ya da kraliyet aileleri oluyor.

Sınırlı sayısı bu uçağı, harcayacak parası olan havacılık meraklılarına çekici kılarken, böylesine süpersonik bir tasarımı döşemek büyük bir zorluk teşkil ediyor.

Diver, "Bunlardan birini donatmak 30, 40 belki de 50 milyon dolara mal olacaktır" diyor.

Yepyeni bir uçak olduğunu düşünebilirsiniz fakat alternatif kullanımları epey sınırlı. Ticari yolculuklar için tasarlanan model sınırlı sayıda üretildi. Çok az havayolu bu uçağı işletiyordu ve daha fazla satın almakla ilgilenmeyeceklerdir. Yani diğer tek seçenek muhtemelen başka bir devletti fakat belli ki bu gerçekleşmedi.

Sonuç olarak, parçalar (özellikle motorlar) uçağın kendisinden çok daha değerli.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın