Yeni Günaydın
Geri

Bir Kez Daha TikTok’un Yasaklanması Talebi

TikTok her yönüyle tartışılan bir uygulama olmaya devam ediyor.
Bir Kez Daha TikTok’un Yasaklanması Talebi
Haberler / Gündem
5 Kasım 2022 Cumartesi 07:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TikTok her yönüyle tartışılan bir uygulama olmaya devam ediyor. Özellikle ABD’de bir güvenlik sorunu olarak nitelendiriliyor.

Federal İletişim Komisyonu üyesi Brendan Carr konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Kendisinin görüşlerine daha önce de yer verdiğimiz Carr bu sefer Axios dergisine verdiği röportajda yasaklanma talebini tekrarladı.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarından bağımsız olmasa da Tiktok hakkındaki iddialar her gün yeni verilerle destekleniyor.

BuzzFeed’in Haziran ayında bildirdiğine göre, TikTok’ta çalışan Çin merkezli mühendisler, telefon numaraları ve doğum günleri de dahil olmak üzere halka açık olmayan ABD kullanıcı bilgilerine erişti.

BuzzFeed’in Temmuz ayında bildirdiğine göre, Çin merkezli ByteDance, çalışanlarına bir haber uygulamasının ABD kullanıcılarına Pekin yanlısı mesajlar göndermeleri talimatını verdi. Bytedance bunu yapmadığını söyledi.

ByteDance, geçen ay yayınlanan bir Forbes raporuna göre, belirli ABD kullanıcıları hakkında bilgi toplamak için TikTok’u kullanmayı planladı.

TikTok bu iddiaları redederken kendi görüşlerini açıkladı. Şirkete göre  “Komiser Carr’ın ABD hükümetiyle TikTok ile ilgili gizli görüşmelerde hiçbir rolü yok ve FCC komiseri olarak rolünden bağımsız görüşler ifade ediyor gibi görünüyor” ve şirket “ABD Hükümeti ile tüm makul ulusal güvenlik endişelerini tatmin edecek bir anlaşmaya varma yolunda” olduğundan emin.

 

Sözcü, TikTok’un tüm şirketler için geçerli olan ulusal veri gizliliği mevzuatının geçişini desteklediğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın