Yeni Günaydın
Geri

Biden: 'Dünya Liderleri Trump'ı Yenmemi Söylüyor'

81 yaşındaki ABD Başkanı, yabancı liderlerin Trump'ı yenmesi için kendisine yalvarmadığı tek bir uluslararası etkinlik olmadığını iddia etti
Biden: 'Dünya Liderleri Trump'ı Yenmemi Söylüyor'
Haberler / Dünya
14 Aralık 2023 Perşembe 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, yabancı liderlerin Donald Trump'ın gelecek yılki ABD seçimlerini kazanmasına izin vermemesi için kendisine defalarca yalvardığını iddia etti.

Associated Press'in haberine göre, pazartesi günü ABD'nin Philadelphia şehrinde düzenlenen bağış toplama etkinliğinde konuşan 81 yaşındaki Başkan, katıldığı her küresel zirvede Trump'ı yenmesi için özel ricalarla karşılaştığını söyledi.

Biden'ın, "Katıldığım hiçbir uluslararası etkinlik yok ki dünyanın geri kalanı (hangi ülkeden olursa olsun liderler) bana gelip 'Onun kazanmasına izin veremezsin' demesin. Kazanmasına izin veremezsiniz" dediği bildirildi.

Söz konusu açıklamalar, çok sayıda anketin Trump'ın gelecek yıl Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığı için rakiplerine üstünlük sağladığını ve 10 Cumhuriyetçi Parti seçmeninden 6'sının desteğini aldığını gösterdiği bir dönemde geldi.

Salı günü yapılan başka bir anket, Trump'ın gelecek ay 2024 başkanlık kampanyasını ciddi bir şekilde başlatacak olan Iowa eyaletindeki ön seçimde muhtemel seçmenlerin yüzde 51'inin desteğini aldığını gösterdi.

Biden, yaklaşık 100 katılımcının bulunduğu bağış toplama etkinliği için Philadelphia'daydı ve daha önce şehrin itfaiye hizmetleri için yeni federal fonları duyurmuştu.

Bağış toplama etkinliği sırasında ABD'nin "temel ulus" olduğunu ve Trump'ın yeniden başkan seçilmesi halinde uluslararası öfke olacağını söyledi.

Bununla birlikte, son anketler ruh hali değişken iş adamının Michigan ve Georgia gibi kilit salıncak eyaletler de dahil olmak üzere Biden'ı geçtiğini ya da onunla başabaş gittiğini gösteriyor.

Bu durum, savcıların iş kayıtlarında tahrifat yapmak, gizli bilgilerin kötü yönetilmesi ve seçim sürecine yasadışı müdahalede bulunmakla suçladığı eski başkan hakkında açılan 4 ayrı ceza soruşturmasına rağmen gerçekleşti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın