Yeni Günaydın
Geri

Beyaz Saçı Koparmak Beyazları Artırır mı?

"Beyaz saçı koparınca daha çok beyaz saç çıkar" bu bilgi doğru mu? Yanıtını haberimizde...
Beyaz Saçı Koparmak Beyazları Artırır mı?
Haberler / Yaşam
21 Temmuz 2023 Cuma 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Saç beyazlaması, saç foliküllerinin içinde bulunan pigment hücrelerinden olan melanin üretiminin azalması veya durması sonucunda oluşur. Melanin, saçların rengini belirleyen pigmenttir. Saçları yeni yeni beyazlayan ve bu beyaz telleri kesen ya da koparan biriyseniz çok duymuş olabilirsiniz: "Beyaz saçı koparınca daha çok beyaz saç çıkar" bu bilgi doğru mu? Yanıtını haberimizde derledik.

Beyaz saçların oluşumuna genetik faktörler, yaşlanma süreci ve melanin üretimindeki değişiklikler neden olur. Saçlardaki melanin pigmenti zamanla azalır ve bu da saçların beyazlaşmasına neden olur.

Saçların beyazlamasının kökünde yer alan melanin üretimiyle ilgili olduğu için, koparma işlemi yeni beyaz saçların oluşumunu etkilemez. Ayrıca, saç koparıldığında veya kesildiğinde, saç kökleri yeni saçların oluşumuna devam eder.

Beyaz saçlar genellikle yaşlanma süreciyle ilişkilidir, ancak bazı kişilerde genetik yatkınlık veya çevresel faktörler nedeniyle daha erken yaşlarda da görülebilir. Saçların beyazlamasını önlemek için bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntem yoktur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın