Yeni Günaydın
Geri

Bedava Müzik Olmaz!

Sir Lucian Grainge: Bedava Müzik Olmaz
Bedava Müzik Olmaz!
Haberler / Yaşam
11 Ekim 2022 Salı 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Üniversal CEO’su Sir Lucian Grainge Singapur’da yapılan All That Matters Konferansı’na video yayın ile katıldı.

Farklı yayın organlarında yer alan haberlere göre, Grainge günümüzde hızla gelişen kısa video uygulamalarına ve özellikle TikTok’a göndermeler yaptı. İsim belirtmeden yaptığı konuşmada kısa video izlemelerinin %19’dan %32’ye çıktığını ve müzik sektörü için öneminin giderek arttığını belirtti.

Grainge geçmişten bir örnek vererek kısa video platformlarını MTV ve Youtube ile karşılaştırdı. Bu iki platformun da müzisyenleri ve müzikleri tanıttıklarını bu nedenle bedel ödememeleri gerektiğini öne sürdüklerini belirtti. Grainge bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Grainge müzik üretiminin zorlu bir süreç olduğuna ve platformların ödeme yapmaksızın para kazanmasına izin verilemeyeceğine dikkat çekti. Günümüzde META’nın Universal’in ilk on iş ortağı arasında olduğuna ve Youtube’un sektöre 6 milyar dolar ödeme yaptığını duyuran açıklamasına işaret etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın