Yeni Günaydın
Geri

Bakan Yumaklı Açıkladı: Orman Yangınlarında Son Durum!

Yumaklı, "72 yangın vardı şu an itibariyle bunlardan 69'u kontrol altına alınmış duırumda. 6 aktif yangın var" dedi.
Bakan Yumaklı Açıkladı: Orman Yangınlarında Son Durum!
Haberler / Gündem
17 Ağustos 2024 Cumartesi 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir Yamanlar yangını için açıklamada bulunarak "Dik vadiler ve sarp alan var. Oraya havadan müdahale yapılamıyor, karadan bütün gece boyunca müdahaleler yapıldı. Şu an sadece orayı ilgilendiren bir olay var. Şehri saran duman yangın kaynaklı değil, belediyenin yanan çöp bölgesinden kaynaklı" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir, Aydın, Bolu ve Muğla'daki orman yangınlarıyla ilgili son durumu açıkladı. Yumaklı, "72 yangın vardı şu an itibariyle bunlardan 69'u kontrol altına alınmış duırumda. 6 aktif yangın var" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangınla ilgili şehri tedirgin edecek bir hususun söz konusu olmadığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarıyla ilgili son duruma ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"72 yangının 69'u kontrol altına alındı, 6 aktif yangın var. Bolu Göynük yangını aktif. Diğer yangın Karabük'teydi. Üçüncü yangın İzmir -Yamanlar. İzmir'deki yangının enerjisi düştü. Yangınla ilgili şehri tedirgin edecek durum söz konusu değil. 2 uçak ve 11 helikopter müdahale etmeye devam ediyor. Muğla- Milas vardı onun da enerjisi düştü. Aydın Bozdoğan'lara geçeceğim. İzmir'de soğutma çalışmaları devam edecek. Olağanüstü meteorolojik durum olmadığı sürece olumsuz bir durum yok. Belli bir seviyenin üstündeki yangınları söylemiyorum. Bizim uluslararası çağrılık durumumuz yok ki. Başka ülkelerdeki yangınlar İzmir gibi servis edildi. Bu tür dezenformasyonlara kanılmamalı."

'15 Eylül'e kadar alarm durumu devam ediyor'

Bakan Yumaklı, orman yangınları çıkmaması için herkesten gerekli hassasiyeti göstermesini isteyerek, "Eylül'ün 15'ine kadar bizim alarm durumumuz devam ediyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın